Εύβοια: Τι κι αν είναι Οκτώβρης – Δείτε που θα γίνει πανηγύρι το Σάββατο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εύβοια: Τι κι αν είναι Οκτώβρης – Δείτε που θα γίνει πανηγύρι το Σάββατο

Μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την πανδημία κορωνοιού στην χώρα, η ανάγκη για ξενοιασιά, χορό, τραγούδι, και γλέντι με παραδοσιακά πανηγύρια παραμένει περισσότερο από από ποτέ φανερή στην Εύβοια.

Δεν πτοεί όπως αποδεικνύεται την Εύβοια το γεγονός ότι διάγουμε τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη και το καλοκαίρι έχει κι επισήμως παρέλθει αφού τα πανηγύρια συνεχίζονται δυναμικά στο νησί με μια νέα ευκαιρία για παραδοσιακό γλέντι να έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ντόπιοι και επισκέπτες το Σάββατο 11/10.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το μεγάλο Παζάρι του Αυλωναρίου που άνοιξε νωρίτερα σήμερα τις πύλες του στην Κύμη, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών, πανηγύρι διοργανώνει ο αθλητικός όμιλος Δύστου στο κοσμικό κέντρο Λαμπούσα που βρίσκεται στην Επαρ.Οδ. Λέπουρων Χανίων στην Κύμη Αλιβερίου- ένα χωριό πριν το Αυλωνάρι, που συναντούν στον δρόμο τους όσοι επισκέπτονται το παζάρι.

Το μεγάλο γεγονός της Εύβοιας, το παζάρι του Αυλωναρίου άνοιξε πλέον και επίσημα τις πύλες του, μετά από δύο χρόνια παύσης εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία κορωνοιού.

Ο εμβληματικός θεσμός για την Εύβοια έχει βαθιές ρίζες στην τοπική κοινωνία και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι συμμετοχές των εμπόρων, μετά από δύο χρόνια αποχής, αγγίζουν το 95%.

Ταυτόχρονα, μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την πανδημία κορωνοιού στην χώρα, η ανάγκη για ξενοιασιά, χορό, τραγούδι, και γλέντι με παραδοσιακά πανηγύρια παραμένει περισσότερο από από ποτέ φανερή στην Εύβοια.

Έτσι λοιπόν το κέφι δεν σταματά στο νησί αφού τα τρικούβερτα γλέντια με αμέτρητο κόσμο, παραδοσιακά όργανα, μουσικές, χορούς και τραγούδια, τραπέζια γεμάτα με τοπικά εδέσματα και το κρασί να ρέει άφθονο όχι απλώς συνεχίζεται αλλά ενδέχεται να υφίσταται κατά διαστήματα, τηρουμένων των αναλογιών, καθόλη την διάρκεια του χειμώνα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ