ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χαρίσης στο evima.gr: Ευχάριστο το άνοιγμα της εστίασης ο κόσμος το έχει ανάγκη – Τι είπε για το ωράριο

Ο Βασίλης Χαρίσης, μέλος του σωματείου καταστηματαρχών Χαλκίδας ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ, μίλησε στο evima.gr για το άνοιγμα της εστίασης.
Χαρίσης στο evima.gr: Ευχάριστο το άνοιγμα της εστίασης ο κόσμος το έχει ανάγκη – Τι είπε για το ωράριο

Tο χρονοδιάγραμμα με τους «τρεις σταθμούς» του επόμενου βήματος της άρσης του lockdown ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το Πάσχα «πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Επίσης, έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι συμμετέχουν στα περιβόητα κορονοπάρτι, υπογραμμίζοντας σε αυστηρό τόνο πως «όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν», ενώ τέλος απηύθυνε έκκληση για τη συμμετοχή στους εμβολιασμούς.

Πιο αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε:

  • Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 23:00. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.
  • Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητέςεκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.
  • Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

Ο Βασίλης Χαρίσης, μέλος του σωματείου καταστηματαρχών Χαλκίδας ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ, αναφέρθηκε στο άνοιγμα της εστίασης για τα καταστήματα της Εύβοιας μιλώντας στο evima.gr.  

Το ότι ανοίξαμε νωρίτερα ήταν ευχάριστο για εμάς σαν πρωτοβουλία αλλά με τα μέτρα αυτά και την απαγόρευση στις 11 μας δυσκολεύει αρκετά γιατί έχουμε πολλές υποχρεώσεις που δεν ξέρω αν θα βγουν με την μείωση τραπεζιών και το ωράριο! Όπως και θα θέλαμε μια ενημέρωση έστω λίγο νωρίτερα για να προλάβουμε να ετοιμάσουμε τα μαγαζιά μας για να υποδεχτούμε τον κόσμο όπως του αρμόζει μετά από τόσο καιρό αποχής! Τώρα όσο για την ανταπόκρισή του κόσμου θεωρώ πως θα είναι πολύ θετική γιατί και οι ίδιοι έχουν κουραστεί πολύ ψυχολογικά από όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε και σίγουρα θα θέλουν να βγουν για να νιώσουν έστω και για λίγο ελεύθεροι όπως είμασταν παλιά προ covid! Εύχομαι όλα να κυλήσουν όμορφα και να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι μπροστά μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ψυχική και δημόσια υγεία μας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ