ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δήμαρχος Σκύρου: Υπήρξε μικρή διασπορά κορονοϊού η οποία τέθηκε υπό έλεγχο – Αισιόδοξος για τον Τουρισμό

Τι είπε για τη φετινή τουριστική σεζόν
Δήμαρχος Σκύρου: Υπήρξε μικρή διασπορά κορονοϊού η οποία τέθηκε υπό έλεγχο – Αισιόδοξος για τον Τουρισμό

Αυξητική είναι η τάση κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί της Σκύρου τις τελευταίες ημέρες όμως χάρη στον άμεσο εντοπισμό τους φαίνεται πως τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Για την εικόνα που επικρατεί στο νησί ο δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος μίλησε στο evima.gr

Ο δήμαρχος Σκύρου αναφέρθηκε στα μέτρα που από την πρώτη στιγμή εφάρμοσε ο Δήμος.

Εκτός των άλλων μίλησε και για τον φετινό τουρισμό όπου δήλωσε αισιόδοξος για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας.

Διαβάστε τι δήλωσε στη Ματίνα Ρέτσα

Ματίνα Ρέτσα: Κύριε Δήμαρχε διαπιστώσαμε μέσω του ΕΟΔΔΥ ότι βρέθηκαν θετικά κρούσματα στο νησί σας  μπορείτε μας μας δώσετε μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα.

Νίκος Μαυρίκος: Κυρία Ρέτσα καταρχάς να σας ενημερώσω ότι ο εντοπισμός των κρουσμάτων οφείλετε στην συνεχή επαγρύπνηση  που βρίσκετε ο δήμος μας κάνοντας συνεχώς Rapid test ώστε  σε περίπτωση θετικών κρουσμάτων να λαμβάνονται εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δυστυχώς η συγκυρία της  έλευσης του τριημέρου της αποκριάς που όπως  γνωρίζετε ένα μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας ζουν και αναπνέουν για την συγκεκριμένη εορταστική περίοδο,   έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την ατομική ευθύνη. Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω είχαμε μια μικρή διασπορά που ευτυχώς τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο.

Ματίνα Ρέτσα: Μπορείτε να μας περιγράψετε εν συντομία τα προληπτικά μέτρα που έχετε λάβει ως Δήμος.

Νίκος Μαυρίκος: Από την αρχή της πανδημίας  εφαρμόσαμε όλα τα πρωτόκολλα πρόληψης που εξήγγειλε η πολιτεία σε όλες της υπηρεσίες του Δήμου τα σχολεία και την Ναυτική εταιρία ως πύλη εισόδου.   Δυστυχώς η έλλειψη κρουσμάτων και η χρονική κούραση των μέτρων δημιούργησε  την ψευδαίσθηση της ασφάλειας με αποτέλεσμα την εμφάνιση θετικών κρουσμάτων.

Ματίνα Ρέτσα: Μιας και αναφέρατε την Ναυτική εταιρία μπορείτε να γίνετε ποιο συγκεκριμένος για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται;

Νίκος Μαυρίκος: Βεβαίως και θα σας απαντήσω γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αισθάνονται οι συμπολίτες  και οι επισκέπτες μας ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους.

1.Το προσωπικό του καραβιού υπόκεινται κάθε 3 μέρεςσε  Covid test.

2. Πριν την αναχώρηση και μετά την αποβίβαση των επιβατών απολυμαίνομαι όλοι οι χώροι με εγκεκριμένα απολυμαντικά μέσα και τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα γίνεται γενική απολύμανση σε όλο το πλοίοαπό πιστοποιημένο συνεργείο.

3. Οι επαγγελματίες οδηγοί που  εκτελούν καθημερινά δρομολόγια δεν επιβιβάζονται χωρίς την προσκόμιση αρνητικού test .

Τα προαναφερθείσα μέτρα καλύπτουν στο μέγιστο δυνατό την ασφάλεια των επιβατών που αυτό είναι και το ζητούμενο όπως καταλαβαίνετε .

Ματίνα Ρέτσα: Σε ποιο ποσοστό έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός των κατοίκων της Σκύρου;

Νίκος Μαυρίκος: Είμαστε σε καλό δρόμο σε λίγες ημέρες θα έχουμεκαλύψει ηλικιακά τους άνω των 60 και έχουμε ζητήσει με παρέμβαση μας στην 5η ΥΠΕ να ξεκλειδώσει η πλατφόρμα για τις νεότερες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες  

Ματίνα Ρέτσα: Πιστεύετε ότι η Σκύρος  θα βρίσκετε ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών τη φετινή τουριστική περίοδο;

Νίκος Μαυρίκος: Η Σκύρος είναι σε μια συνεχόμενη άνοδο τα τελευταία  χρόνια καλύπτοντας τους επισκέπτες μας, τόσο οπτικά με το φυσικό της κάλος,  όσο και γευστικά με την τοπική κουζίνα της,  τα οποία σε συνδυασμό αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους την επισκέπτονται.

Κάθε χρόνο απολαμβάνουμε την εμπιστοσύνη και δικαιώνουμε αυτούς που επενδύουν στον τόπο μας έχοντας ως αποτέλεσμα την μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα σε τουριστικά ακίνητα.  Ελπίζουμε ότι η έλευση της πανδημίας που επηρέασε στις ζωές όλων μας να είναι μια κακή παρένθεση και να ξανά ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Ματίνα Ρέτσα: κ. δήμαρχε σας ευχαριστούμε θερμά για αυτή τη σύντομη συζήτηση και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και έρθουμε σύντομα στο νησί.

Νίκος Μαυρίκος: Εγώ σας ευχαριστώ κ. Ρέτσα για τη συνεχή σας στήριξη στη Σκύρο.

 

Ο δήμαρχος Σκύρου από την επίσκεψή του μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Γιάννη Ευγενικό στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ