ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εύβοια: Τι λέει στο evima.gr ο πρόεδρος του ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ για το άνοιγμα της εστίασης – Χαιρετίζει την απόφαση

Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον κλάδο της εστίασης μίλησε στο evima.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Χαλκίδας Βασίλης Ευθυμίου.
Εύβοια: Τι λέει στο evima.gr ο πρόεδρος του ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ για το άνοιγμα της εστίασης – Χαιρετίζει την απόφαση

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις η εστίαση αναμένεται να ανεβάσει ρολά αμέσως μετά το Πάσχα. Τα μαγαζιά θα ανοίξουν μόνο με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους σε πρώτη φάση. Όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις) θα εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μειωμένου ωραρίου στα μαγαζιά.
Το μόνο δεδομένο για το άνοιγμα της εστίασης -όποτε αυτό γίνει- είναι πως τα self tests θα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους.

Για όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον κλάδο της εστίασης μίλησε στο evima.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης Χαλκίδας ΄΄ ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ ΄΄Βασίλης Ευθυμίου.

 

Διαβάστε τι απάντησε στα ερωτήματα της Ματίνας Ρέτσα

 

Ματίνα Ρέτσα: Τι έχετε να πείτε για το άνοιγμα της εστίασης;

Βασίλης Ευθυμίου: Κρατάμε τις επιφυλάξεις μας κατά καιρούς έχουμε ακούσει ατελείωτες και αμέτρητες δηλώσεις για ημερομηνίες ανοίγματος που δεν έχουν ευδοκιμήσει εκθέτοντας την κυβέρνηση και εξανεμίζοντας τις ελπίδες των συναδέλφων για άμεση επιστροφή στην κανονικότητα, βαδίζοντας τον έκτο μήνα lock down.

Ματίνα Ρέτσα: Πώς βλέπετε την απόφαση αυτή για το άνοιγμα μετά το Πάσχα;

Βασίλης Ευθυμίου: κ. Ρέτσα, χαιρετίζουμε την απόφαση να ανοίξουμε επιτέλους τα καταστήματά μας όντας προβληματισμένοι από την απόφαση αυτή αφού η κυβέρνηση μας έκλεισε με δυόμισι χιλιάδες κρούσματα και 300 διασωληνωμένοyς και παίρνει μία απόφαση να μας ανοίξει με 4000 κρούσματα και 800 διασωληνωμένους που σίγουρα θα αυξηθούν μέχρι το άνοιγμα.Εμείς από την πρώτη στιγμή της πανδημίας μέλημά μας ήταν η διασφάλιση της δημόσιας υγείας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αυτά συνεχίζουμε να ακολουθούμε για το καλό όλων των συμπολιτών μας. Αλλά θα πρέπει κυβέρνηση να ανακοινώσει τα πρωτόκολλα ανοίγματος εξασφαλίζοντας την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας.

Ματίνα Ρέτσα: Τι έχετε να πείτε για τα self test τα οποία θα πρέπει με το άνοιγμα να υποβάλλονται οι εργαζόμενοι;

Βασίλης Ευθυμίου: Για τα self test έχω να πω ότι είναι ενα μέτρο που θα βοηθήσει. Είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν μπορεί κάθε μέτρο που θες να εφαρμόσεις να το εφαρμόζεις με την απειλή προστιμάτων.Οι περισσότεροι συνάδελφοι επιχειρηματίες είναι συνειδητοποιημένοι και δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας που θέλει να βάλει σε κίνδυνο τους συνεργάτες του και τις οικογένειές τους ,ούτε να υποστεί ένα νέο λοκ down στην επιχείρηση του.

Ματίνα Ρέτσα: Για τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα κυβέρνηση για τον κλάδο της εστίασης;

Βασίλης Ευθυμίου: κ. Ρέτσα, τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα κυβέρνηση είναι ανεπαρκή μπροστά στην καταστροφή που έχει υποστεί ο κλάδος .Δεν μπορεί να έχεις κλείσει επιχειρήσεις με κρατική εντολή από 7 Νοέμβρη μέχρι και σήμερα και να τις πετάς εκτός βοηθημάτων επιστρεπτέας με το κριτήριο της πτώσης τζίρου πριν κλείσουν.Δεν μπορείς να ανακοινώνεις πρόγραμμα κάλυψης πάγιων δαπανών Και να εντάσεις μία μικρή μειοψηφία καταστήματων βάζοντας λανθασμένα κριτήρια.Δεν μπορείς να ανακοινώνεις πρόγραμμα επανεκκίνησης εστίασης και να πετάς εκτος 50.000 χιλιάδες επιχειρήσεις από τις 82.000 Χιλιάδες βάζοντας κριτήρια πτώση τζίρου μηνών προ πανδημίας ( Γενάρη Φλεβάρη ) 2020 .Δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις αν δεν προβλεφθεί ειδική μέριμνα για αυτές δεν θα επανεκκινήσουν και θα κλείσουν εκτινάσσοντας την ανεργία σε υψηλά επίπεδα!!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ