«Καμπανάκι» Ζέρβα στο evima.gr: «Υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Καμπανάκι» Ζέρβα στο evima.gr: «Υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου»

Τι είπε για τις νοσηλείες και για τα μέτρα προστασίας

Ανεβαίνουν οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες των θανάτων και των νοσηλειών σε απλές κλίνες κορονοϊού παρά την επιπεδοποίηση της καμπύλης και την αρχή της πτώσης των νέων λοιμώξεων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής covid του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Γιώργος Ζέρβας μίλησε αποκλειστικά στο evima.gr για την πορεία της πανδημίας στον Δήμο.

Ο γιατρός μεταξύ άλλων «κρούει καμπανάκι κινδύνου» καθώς  υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μεγάλη έξαρση κρουσμάτων Covid 19 στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας. Παρά τον μεγάλο αριθμό, οι σκληροί δείκτες κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Έχουμε νοσηλείες κυρίως ηλικιωμένων ασθενών με συνοδά προβλήματα μόνο στις κλινικές ήπιας νοσηλείας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν μια σειρά από κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μαθαίνουμε να ζούμε πλέον με τον ιό.

Τηρούμε ευλαβικά όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και επικοινωνούμε αμέσως με τον προσωπικό μας ιατρό όταν εμφανίσουμε ύποπτα συμπτώματα», σημείωσε ο κ. Γιώργος Ζέρβας.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε ο Θάνος Πλεύρης

 

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» και σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας, τόνισε ότι «ορισμένοι από τους σκληρούς δείκτες, κινούνται πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε. Για παράδειγμα σε ότι αφορά τις διασωληνώσεις αυτή τη στιγμή είναι περίπου 140 ενώ οι ειδικοί αρχικά είχαν προβλέψει ακόμη και 400 στο τέλος Ιουλίου».

O κ. Πλεύρης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα κρούσματα ακολουθούν πτωτική πορεία εδώ και 2 εβδομάδες ενώ τόνισε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός νοσηλειών με τη διαφορά όμως ότι μιλάμε κυρίως για μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες οι οποίοι πάσχουν και από κάποια άλλα νοσήματα και έχουν και κορονοϊό. Πάντως ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι το φθινόπωρο περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων καθώς η κινητικότητα από τους ανοιχτούς χώρους θα μεταφερθεί σε κλειστούς.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν μέτρα το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης είπε ότι βούληση της Κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα, αλλά αυτό θα κριθεί και από την πορεία της πανδημίας. Το ίδιο ισχύει ως πρόθεση και για τα εμβόλια, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι έχουν αποδειχτεί καθοριστικά για την αναχαίτιση της πανδημίας και η αναγκαιότητα τους κυρίως στις ευπαθείς ομάδες είναι δεδομένη.

Όσον αφορά τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς είπε ότι θα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όπως έχει ειπωθεί και μέχρι τότε η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να επανεξετάσει το μέτρο.

 

Για το μέτρο του προσωπικού γιατρού που ξεκινάει από σήμερα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι η σχετική πλατφόρμα θα έχει ανοίξει ως το απόγευμα για όλες τις Περιφέρειες εκτός από την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου. Οι γιατροί θα μπορούν να εγγράφονται έως τις 5 Αυγούστου εκτός των Περιφερειών που θα ανοίξει η πλατφόρμα αργότερα και μπορούν να εγγραφούν έως τος 31 Αυγούστου. Έτσι σε Αττική και νησιά Αιγαίου όπου ακόμη δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός γιατρών, οι εγγραφές πολιτών θα ξεκινήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Αυτή τη στιγμή έχουν εγγραφεί στο σύστημα περίπου 3.000 γιατροί, αλλά θέλουμε ακόμη 1.500 – 2.000 για να είμαστε πλήρεις», είπε ο κ. Πλεύρης. Οι εγγραφές των πολιτών θα γίνονται για όσους επιθυμούν και στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ.

Σε ότι αφορά τους γιατρούς που θα εγγραφούν στο σύστημα, οι αποδοχές τους θα φτάνουν τα 60 έως 70 χιλιάδες ευρώ για εργασία μάξιμουμ 7 ώρες ημερησίως.

Τέλος και μεταξύ άλλων, σε ότι αφορά τους ανασφάλιστους πολίτες θα μπορούν να εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό, επιλέγοντας αρχικά γιατρούς σε Κέντρα Υγείας.

 

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr