ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου στο evima.gr: «Τα αντιπλημμυρικά έργα στην Β. Εύβοια έχουν ξεκινήσει σε χρόνο ρεκόρ»

Στο evima.gr μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου.
Κεδίκογλου στο evima.gr: «Τα αντιπλημμυρικά έργα στην Β. Εύβοια έχουν ξεκινήσει σε χρόνο ρεκόρ»

Ο κ. Κεδίκογλου εστίασε στην Εύβοια και τος διαδικασίες ανασυγκρότησης στα Βόρεια του Νομού μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο evima.gr, τόνισε τα εξής:

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις θέλω να σημειώσω ότι έχουν ήδη δοθεί 8 εκατ. ευρώ και φυσικά είναι συνεχή η προσπάθεια βελτίωσης για την ανακούφιση στήριξης των επαγγελματικών ομάδων αλλά και των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Παράλληλα τρέχει και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του Σταύρου Μπένου με τη στήριξη της κυβέρνησης και των τοπικών φορέων για να διαμορφώσουμε το μέλλον της Βόρειας Εύβοιας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου.

Να υπενθυμίσουμε πως, η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την άλλοτε καταπράσινη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο, άφησε πίσω της σχεδόν μισό εκατομμύριο στρέμματα δάσους καμένα. Στις φλόγες παραδόθηκαν αυτοκίνητα και χιλιάδες σπίτια, κάηκαν χωράφια και κοπάδια, μιας πανέμορφης περιοχής με σπάνιο δάσος, το οποίο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα χρειαστεί δεκαετίες για να αναγεννηθεί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ