ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λέκκας στο evima.gr: Εάν δεν γίνουν άμεσα έργα θα πλημμυρίσουν και άλλες περιοχές της Εύβοιας

Ο πρόεδρος του Αντισεισμικού Οργανισμού, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο evima.gr, για τις πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια
Λέκκας στο evima.gr: Εάν δεν γίνουν άμεσα έργα θα πλημμυρίσουν και άλλες περιοχές της Εύβοιας

Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, όπου από το μεσημέρι του Σαββάτου «χτύπησε» το κύμα της κακοκαιρίας «Αθηνά», προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και πλημμύρες.

Για τις καταστροφές μίλησε στο evima.gr, ο πρόεδρος του Αντισεισμικού Οργανισμού, Ευθύμιος Λέκκας.

«Υπήρξε μια πολύ έντονη βροχόπτωση στην περιοχή, τις δύο προηγούμενες ημέρες, η οποία προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, για τις οποίες σας είχα προειδοποιήσει και στο παρελθόν. Εαν δεν γίνουν έργα άμεσα, θα έχουμε πλημμύρες και σε άλλες περιοχές της βόρειας Εύβοιας, όπως η Ισταία», τόνισε ο πρόεδρος του Αντισεισμικού Οργανισμού.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια

Για την έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τις περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πλημμύρες, μίλησε ο Χρήστος Τριαντόπουλος υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

Εξήγησε ότι τα χρήματα θα κατευθυνθούν προς τους δήμους της Ευβοίας και την Περιφέρεια, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πλημμύρες και για να συνεχιστούν τα έργα, μεταξύ των οποίων και ο καθαρισμός των ρεμάτων.

Ο κ. Τριαντόπουλος δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ προχωρούν τα αντιδιαβρωτικά μέτρα και υπάρχει συνεργασία με τους δημάρχους.

Η πολιτεία, σημείωσε ο υφυπουργός, θα πρέπει να είναι διπλά στον πολίτη και στο κομμάτι της πρόληψης αλλά και στο κομμάτι της αρωγής, τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ