ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λινού στο evima.gr: Οι παρελάσεις στην Εύβοια πρέπει να γίνουν με μεγάλες αποστάσεις

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε στο evima.gr, για τις παρελάσεις στην Εύβοια.
Λινού στο evima.gr: Οι παρελάσεις στην Εύβοια πρέπει να γίνουν με μεγάλες αποστάσεις

Ανησυχία επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού και το ιικό φορτίο στην Εύβοια.

Μάλιστα, χθες καταγράφηκαν Τρίτη τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει 4.165 νέα, 25 θανάτους, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας είχε 35.

Οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιώνουν τους φόβους των ειδικών, οι οποίοι εδώ και καιρό σε δηλώσεις τους επισημαίνουν τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης όπου παρατηρείται συνωστισμός και «κρούουν» το καμπανάκι για τις παρελάσεις.

Μιλώντας στο evima.gr η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, αναφορικά με τις παρελάσεις στην Εύβοια, είπε, πως θα πρέπει να γίνουν με αποστάσεις και χωρίς συνωστισμό των ανθρώπων που θα παρακολουθούν.

«Οι στοιχίσεις των παιδιών αλλά και όσων λάβουν μέρος στις παρελάσεις πρέπει να γίνουν με μεγάλες αποστάσεις. Όλοι όσοι παραβρεθούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, να φοράνε την μάσκα τους και φυσικά να διατηρούν τις σωστές αποστάσεις», τόνισε κλείνοντας.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ