SPANOS_2023
Μαρία Ρέτσα στο evima.gr: «Δέχομαι άσχημα σχόλια για το επάγγελμά του κτηνοτρόφου»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μαρία Ρέτσα στο evima.gr: «Δέχομαι άσχημα σχόλια για το επάγγελμά του κτηνοτρόφου»

Η 20χρονη κτηνοτρόφος μιλώντας στο evima.gr, αποκαλύπτει πως δέχεται ρατσιστικά σχόλια για το επάγγελμα της.

Η 20χρονη Ευβοιώτισσα κτηνοτρόφος Μαρία Ρέτσα από το Γαβαλά Ευβοίας, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα, καθώς κάνει «θραύση» με τα βιντεάκια της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα βίντεο που δημοσιεύει καθημερινά στο tik tok έχουν πάνω από 35 χιλιάδες likes, στα οποία δείχνει τη καθημερινότητα μιας νεαρής κτηνοτρόφου, η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η Μαρία Ρέτσα είναι η μόνη γυναίκα στο χωρίο της που ασχολείται με την κτηνοτροφία. Η ίδια αναφέρει μιλώντας στο evima.gr, πως επέλεξε το συγκεκριμένο επάγγελμα διότι από μικρό κοριτσάκι της άρεσε να φροντίζει τα ζωά.

«Το επάγγελμα του κτηνοτρόφου το επέλεξα γιατί μου άρεσε από μικρό κοριτσάκι να φροντίζω τα ζώα, να τα αγαπάω και επίσης ήθελα και ακόμα θέλω να συνεχίσω το επάγγελμα αυτό επειδή θέλω να κάνω αυτό που μου λέει η καρδιά μου… Επίσης το ίδιο επάγγελμα το έκαναν γενιές κ γενιές στην οικογένεια του παππού μου και του πατέρα μου», είπε αρχικά η Μαρία.

Στην συνέχεια περιέγραψε τα θετικά και αρνητικά του επαγγέλματος, λέγοντας πως, «ας ξεκινήσουμε με τα θετικά του επαγγέλματος του κτηνοτρόφου. Αρχικά είναι μπορούμε να παράγουμε τα δικά μας προϊόντα όπως το γάλα, το τυρί, το κρέας. Είμαστε όλοι μέρα στη εξοχή παίρνουμε καθαρό αέρα μας και φυσικά πάνω από όλα έχω τη δυνατότητα να φροντίζω τα ζώα μου και αυτό μου δίνει χαρά. Τα αρνητικά είναι ότι δυστυχώς δύσκολα μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα στη σήμερον ημέρα, λόγω του ότι ο κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τα προϊόντα μας και έτσι τα έξοδα μας είναι περισσότερα από ότι είναι τα έσοδα μας».

Η δύσκολή καθημερινότητα της Μαρίας

Η νεαρή κοπέλα έχει μια δύσκολη καθημερινότητα καθώς το πρόγραμμα της περιλαμβάνει ξύπνημα από το χάραμα προκειμένου να ετοιμάσει τις τροφές για τα ζώα. «Η καθημερινότητα μου ξεκινάει από τις 5:30 με 06:00 το πρωί που σηκώνομαι και ετοιμάζομαι να πάω στο κοπάδι μου, μετά ξεκινάω το τάισμα και το πότισμα των κουνελιών και των σκύλων μου, στη συνέχεια πηγαίνω βάζω σανό και καρπό στα πρόβατα και καθαρό νερό και τα ανοίγω για να πάνε να φάνε, μετά ακολουθεί το τάισμα και το πότισμα των Αιγών που είναι το κλαρί από ελιές, καρπό και σανό».

Όπως η ίδια λέει έχει την στήριξη από τον πατέρας της, με τον οποίο μοιράζεται μαζί του καθημερινά τις δουλείες, «στη συνέχεια μέχρι να φάνε τα ζώα ο πατέρας μου καθαρίζει το μέρος που κοιμούνται και μετά τα ανοίγω έξω για να τα πάω για βοσκή που είναι από τις 11:00 μέχρι τις 18:00, λόγω του ότι έχει μεγαλώσει η ημέρα. Τέλος αφού έχουν περάσει οι ώρες από τη βοσκη τους τα πάω μέσα όπου βρίσκουν έτοιμες τις ταΐστρες με σανο και το καρπό τους και έτσι τελειώνει μια συνηθισμένη μέρα στα ζώα. Τελειώνουμε νωρίς με τα ζώα φέτος διότι δεν έχουν γεννήσει ακόμη και δεν έχουμε ξεκινήσει το άρμεγμα αλλιώς θα τελειώναμε κατά τις 22:00».

«Δέχομαι άσχημα σχόλια για το επάγγελμά μου»

Η Μαρία αποκαλύπτει πως έχει βιώσει τον ρατσισμό για το επάγγελμα που έχει επιλέξει τονίζοντας πως, «αναφορικά με τα άσχημα σχόλια που δεχόμουν και δέχομαι ακόμη και σήμερα ήταν από δύο τρία παιδιά στο σχολείο παλαιότερα αλλά δεν έδινα και πολύ βάση γιατί δεν με ένοιαζε και πολύ»

Συνέχισε λέγοντας πως πρόσφατα δέχτηκε επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «πριν λίγο καιρό είχα ξανά δεχτεί ένα άσχημο σχόλιο που μου είχε πει ένα παιδί να σταματήσω να ανεβάζω στο Facebook, Tik Tok και γενικά στα social media τα πρόβατα γιατί τον έκανα ρεζίλι. Ούτε που τον άκουσα, συνεχίζω να ανεβάζω τα ζώα μου και πότε μου δεν θα ακούω τα άσχημα σχόλια τους, γιατί πολύ απλά κάνεις δεν μπορεί να με κάνει να στεναχωρηθώ για κάτι που αποφάσισε η καρδιά μου και δεν πρόκειται να πάψω να κάνω αυτό που θέλω για δύο τρία άσχημα σχόλια. Θα συνεχίζω με το κεφάλι μου ψηλά και θα ακούω μόνο τα όμορφα λόγια και σχόλια», ξεκαθάρισε η ίδια.

Κλείνοντας περιέγραψε το πως βιώνει όλο αυτό το κύμα αγάπης, από λάτρεις της ζωής στα χωριά, που της στέλνουν δεκάδες μηνύματα θαυμασμού και κοινοποιούν τις selfies που αναρτά από τη βοσκή του κοπαδιού. «Στο Τικ Τοκ έχω αρκετό κόσμο που με ακολουθεί και χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους ξέρω καν παρά μόνο από τα social media, τους αρέσουν τα βίντεο με τα ζώα μου και μου αρέσει πολύ ότι αυτό που κάνω μπορούν να το βλέπουν και εκείνοι. Τα μηνύματα είναι πολύ όμορφα που δέχομαι καθημερινά ωστόσο δέχομαι και από άλλους κτηνοτρόφους και αγρότες σχόλια και ανταλλάζουμε απόψεις για τα κοπάδια μας και έτσι είναι ευχάριστα αλλά δεν λείπουν και τα άσχημα σχόλια αλλά δεν τα κοιτάω καθόλου».

 

 

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr