ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νέα μέτρα – Πρόεδρος του ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ στο evima.gr: Είμαστε ένα βήμα πριν το λουκέτο, ξεκινάμε κινητοποιήσεις

Συγκλήθηκε έκτακτο ΔΣ Πανελλαδικά στις 8 και 9 του μήνα όπου θα συναντηθούμε στην Τρίπολη όλα τα σωματεία για να συζητηθούν οι μορφές των αντιδράσεων και κινητοποιήσεων σε όλη την επικράτεια.
Νέα μέτρα – Πρόεδρος του ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ στο evima.gr: Είμαστε ένα βήμα πριν το λουκέτο, ξεκινάμε κινητοποιήσεις

Για άτυπο lockdown στις επιχειρήσεις τους μιλούν παράγοντες της εστίασης στο evima.gr θέτοντας ακόμα και θέμα επιβίωσης.

Έντονες ανησυχίες στους επιχειρηματίες της εστίασης προκαλούν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού που ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το προσεχές Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος του σωματείου ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ Βασίλης Ευθυμίου μίλησε στο evima.gr και τη Ματίνα Ρέτσα για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και επηρεάζουν και την εστίαση και προαννήγγηλε κινητοποιήσεις.

 

«Κ. Ρέτσα, Αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης πανελλαδικά ύστερα και από τις τελευταίες ανακοινώσεις για νέα μέτρα της κυβέρνησης πάλι χωρίς αντίμετρα. Είμαστε ένα βήμα πριν το λουκέτο αφού περιορίζει κι άλλο το τζίρο μας συρρικνώνοντας τον και βάζοντας εξοντωτικά πρόστιμα που καμιά επιχείρηση δεν μπορεί να πληρώσει. Είμαστε υπερήφανοι για να ζητάμε ελεημοσύνη και οίκτο. Θέλουμε δικαιοσύνη και ανθρωπιά. Ο κλάδος μας βάλετε ανελέητα εδώ και δύο χρόνια. Ήρθε η ώρα να παρθούν μεγάλες και ουσιαστικές αποφάσεις. Ήδη εχθές μετά τις νέες ανακοινώσεις συγκλήθηκε έκτακτο ΔΣ Πανελλαδικά στις 8 και 9 του μήνα όπου θα συναντηθούμε στην Τρίπολη όλα τα σωματεία για να συζητηθούν οι μορφές των αντιδράσεων και κινητοποιήσεων σε όλη την επικράτεια. Σίγουρα δεν θα πέσουμε αμάχητη».

 

Η ανακοίνωση του estiasigreece για τα νέα μέτρα

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα»

Η εστίαση μέχρι τώρα έχει υποστεί και υπομείνει ότι της έχει ζητηθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον έχει χαθεί το νόημα και η ουσία της φυσικής μας ύπαρξης. Σίγουρα αυτό που μας ζητείτε να παρέχουμε, πλέον δεν είναι υπηρεσία αλλά κάτι άλλο. Είμαστε υπέρ της δημόσιας υγείας, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του ιού για την διασφάλιση του κοινού καλού.

Δυστυχώς όμως πόσο μπορεί να παραμείνει κάποιος υγιής όταν πέρα από την πανδημία συνεχίζει να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής δυσχέρειας, αντιμέτωπος με τον κοινωνικό διαχωρισμό και ουσιαστικά σε μια κρίση αξιών και χρεοκοπίας;

Η ιστορία επαναλαμβάνεται πάλι όμως με τους ίδιους πρωταγωνιστές και σίγουρα δεν είναι φάρσα. Οι «νέες τάσεις» υπολειτουργίας του κλάδου, οι «νέες μεταλλάξεις» του όρου lockdown, απαιτούν  υποστηρικτικό πλαίσιο ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να ανταπεξέλθουν και αυτόν τον χειμώνα, όχι όμως με προγράμματα που ευνοούν ένα μικρό μέρος της εστίασης (λόγω της πολυπλοκότητας και των προϋποθέσεων που αποκλείουν την πλειοψηφία) αλλά με μεσοπρόθεσμα μέτρα:

Μείωση ενοικίου
Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών
Επιδότηση ενεργειακών χρεώσεων
Εξολοκλήρου διαγραφή επιστρεπτέων προκαταβολών

Ελπίζουμε να μην γίνουνε θεατές στο ίδιο σκηνικό και να υπάρχει στόχος στήριξης και όχι απαξίωσης.

menoumeoloimazi@gmail.com, https://www.facebook.com/groups/estiasigreece

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ