Σεισμός στην Εύβοια: Η χρονιά θα αλλάξει με δονήσεις- «Δεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός»
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σεισμός στην Εύβοια: Η χρονιά θα αλλάξει με δονήσεις- «Δεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός»

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Εύβοια από το νέο σεισμό μεγέθους 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα Ψαχνά - Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, μίλησε στο evima.gr για το Ρήγμα των Ψαχνών.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, μίλησε στο evima.gr, αναφορικά με τον σεισμό 4,9 Ρίχτερ , που σημειώθηκε στις 2:24 το μεσημέρι, με επίκεντρο την περιοχή των Ψαχνών, στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε πως, «το ρήγμα στην συγκεκριμένη περιοχή των Ψαχνών είναι γνωστό και δεν σχετίζεται με το ρήγμα των Μεσοχωριών. Υπάρχει πιθανότητα ο ισχυρός σεισμός των 5 ρίχτερ στη Νότια Εύβοια να «ξύπνησε» και αυτό το ρήγμα. Εκτιμώ πως η νέα χρονιά θα βρει τους κατοίκους της Εύβοιας με πλούσια σεισμική δραστηριότητα. Οι συγκεκριμένοι σεισμοί  έχουν κάποιες επιπτώσεις στα παλιότερα κτίρια από την εμπειρία από προηγούμενους σεισμούς».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως, «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ενός νέου πιο ισχυρού σεισμού. Οι συγκεκριμένες σεισμικές δονήσεις όταν είναι επιφανειακοί είναι ικανοί να δημιουργήσουν τοπικές βλάβες». Το ρήγμα αυτό έχει κινηθεί διαφορετικά όπως για παράδειγμα το 2008 όπου σημειώνονταν μικροσεισμοί για περίπου για ένα χρόνο.

Κλείνοντας ο κ. Παπαζάχος συνέστησε στους κατοίκους «να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τις οδηγίες και δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος πανικός».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr