Στυλιανίδης σε νέους της Εύβοιας: Με διαχείριση δάσους θα είχαμε γλιτώσει πολλά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στυλιανίδης σε νέους της Εύβοιας: Με διαχείριση δάσους θα είχαμε γλιτώσει πολλά

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με νέους από την περιοχή της πυρόπληκτης Εύβοιας είχε κατά τη διάρκεια του Καθημερινή Summits, ESG ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με νέους από την περιοχή της πυρόπληκτης Εύβοιας είχε κατά τη διάρκεια του Καθημερινή Summits, ESG ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Αν είχαμε στην Εύβοια έναν καλό καθαρισμό και διαχείριση του δάσους, είμαι σίγουρος ότι θα αποφεύγαμε ένα μεγάλο αριθμό επιπτώσεων. Δεν θα σταματήσουν βεβαίως οι φωτιές, οι πλημμύρες και οι σεισμοί, αλλά θα πρέπει να βρούμε άμεσα μέτρα, διότι τα στρατηγικά μέτρα θα αποδώσουν μετά από χρόνια», είπε.

Ο κ. Στυλιανίδης διαβεβαίωσε ότι «παίρνουμε μέτρα ώστε να μην έχουμε άλλη Εύβοια ή άλλο Μάτι» και τόνισε την ανάγκη «να φτιάξουμε μεγάλες αντιπυρικές ζώνες, να καθαρίσουμε το δάσος, να το διαχειριστούμε, να φτιάξουμε ομάδες και επιχειρήσεις που να διαχειρίζονται το δάσος».

«Θα πρέπει να κάνουμε αυτό που κάναμε και στο Αλεποχώρι. Ασκήσεις εκκένωσης και ενημέρωση του πληθυσμού», πρόσθεσε αναφερόμενος στην ανάγκη επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε την πρόθεση αγοράς νέων εναέριων μέσων και συγκεκριμένα ενός Καναντέρ από το rescEU και άλλων πέντε Καναντέρ που θα ανήκουν στον εθνικό στόλο.

«Θα φτάσουμε αριθμητικά σε έναν στόλο που θα είναι επαρκής για το χειρότερο δυνατό σενάριο», είπε.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επέλαση του Μπάλλου: «Η Αττική χτίστηκε άναρχα, δεν υπάρχει αμφιβολία, υπάρχουν ρέματα που δεν έχουν οριοθετηθεί, χρειάζεται συγκροτημένη πολιτική για τα αντιπλημμυρικά έργα, με αρχή, μέση και τέλος. Πρέπει να βρούμε κι άμεσες προσωρινές λύσεις που να περιορίζουν το φαινόμενο», είπε ενώ προχώρησε και στην εξής εκτίμηση: «Ενδεχομένως να είχαμε 200-300 νεκρούς εάν επιβεβαιώνονταν οι μετεωρολογικές προβλέψεις και δεν είχαμε λάβει μέτρα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr