ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διακοπές στην Εύβοια: Έρχονται τα τελευταία δυο voucher – Ποιοι θα πάρουν 300 ευρώ

Μέσα στον Σεπτέμβριο η νέα κλήρωση του προγράμματος Τουρισμός για όλους αλλά και η τελευταία φάση του North Evia - Samos Pass
Διακοπές στην Εύβοια: Έρχονται τα τελευταία δυο voucher – Ποιοι θα πάρουν 300 ευρώ
Μέσα στον Σεπτέμβριο η νέα κλήρωση του προγράμματος Τουρισμός για Όλους αλλά και η τελευταία φάση του North Evia – Samos Pass.
Δύο προγράμματα τρέχουν αυτό το μήνα για επιδότηση διακοπών. Πρόκειται για τα προγράμματα North Evia – Samos Pass που θα ανοίξου εκ νέου οι αιτήσεις και φυσικά το Τουρισμός για όλους που θα γίνει νέα κλήρωση στις 16 Σεπτεμβρίου και θα αφορά όσους είχαν ήδη κάνει αίτηση στην πρώτη φάση.

Τουρισμός για Όλους

Ακόμη 200.000 voucher διακοπών θα διατεθούν από το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να τονωθεί η τουριστική περίοδος και κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Συμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 86ης ΔΕΘ, «μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική σεζόν του καλοκαιριού, θέλουμε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μέσα από τη διεύρυνση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», ώστε να καλύψει ακόμη 200.000 νέους δικαιούχους. Να μην αισθάνονται συμπολίτες μας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπόρεσαν να πάνε φέτος διακοπές.

Προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και τον χειμώνα, θα εγκρίνουμε πρόσθετα κονδύλια. Θα διατεθούν ώστε η Ελλάδα να διαφημιστεί από κοινού με τον ΕΟΤ, με αεροπορικές εταιρείες, με tour operators, για το διάστημα έως τον Μάρτιο του 2023».

Στις 16 Σεπτεμβρίου θα γίνει νέα κλήρωση για 200.000 voucher, ενώ μόλις κληρωθούν οι νέοι δικαιούχοι, σχεδόν άμεσα, δηλαδή 3-4 ημέρες μετά θα λάβουν μήνυμα, είτε με sms είτε με mail, και αφού πιστωθούν τα χρήματα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Η χορήγηση των χρημάτων γίνεται άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση των νέων voucher, είναι οι δικαιούχοι τους να μην έχουν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού ή άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Υπενθυμίζεται πως το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα, «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει αυξημένη ατομική επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

North Evia – Samos Pass

Επιπλέον σε λίγες μέρες θα ανοίξει εκ νέου το vouchers.gov.gr για νέες αιτήσεις επιδότησης διακοπών σε Εύβοια και Σάμο και συγκεκριμένα πρόκειται για την τέταρτη και τελευταία φάση του προγράμματος για διακοπές μέχρι 31/10/2022.

Όπως είναι ήδη γνωστό, θα διατεθούν 2.000 κάρτες των 150 ευρώ για βόρεια Εύβοια και 1.000 κάρτες των 300 ευρώ για Σάμο. Αιτήσεις θα γίνουν από 26/09/2022 έως 10/10/2022.

Οι δικαιούχοι

To freedom pass μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, ωστόσο υπάρχει «κόφτης»:

Πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και να μην είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

-του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,

-του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή

-συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Να σημειωθεί πως, όσοι έκαναν αίτηση στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη φάση δεν μπορούν να ξανακάνουν στις επόμενες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλό θα ήταν να προχωρήσουν στην αίτηση άμεσα με το άνοιγμα της πλατφόρμας, καθώς όπως επισημαίνεται το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα κλείσει νωρίτερα εφόσον εξαντληθεί ο προϋπολογισμός της Εκάστοτε Φάσης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ