Εύβοια: Δείτε που βρίσκεται το χωριό “θαύμα” –  Ένας μικρός καταπράσινος “παράδεισος”!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εύβοια: Δείτε που βρίσκεται το χωριό “θαύμα” – Ένας μικρός καταπράσινος “παράδεισος”!

Το χωριό διαθέτει μια εκπληκτική εκκλησία μέσα σε σπηλιά, η οποία περιτριγυρίζεται από εντυπωσιακούς καταρράκτες

Τα γραφικά χωριά της Εύβοιας, παραδομένα στην πλούσια φύση του νησιού, σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τη βλάστηση που φτάνει σχεδόν μέχρι την ακτή, καθιστούν την Εύβοια μια επιλογή παντός καιρού και για όλα τα γούστα. Η υπέροχη φύση της προσελκύει τους απανταχού φυσιολάτρες, μέσα στην οποία ανακαλύπτει κανείς χωριά- διαμαντάκια.

Στο δρόμο πρoς την Στενή Ευβοίας, δεξιά στο Ξηροβούνι, βρίσκονται τα γραφικά Καμπιά. Λίγο πριν από το χωριό, βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Κυριακής, χτισμένη κυριολεκτικά μέσα στους βράχους που σχηματίζουν μια φανταστική σπηλιά.

Το όμορφο και γραφικό ορεινό χωριό είναι χτισμένο σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και πυκνή βλάστηση και διαθέτει πολλά και όμορφα γραφικά σπίτια με τις χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμοσκεπές.
Στα όσα αξίζει κανείς να ανακαλύψει στην ευρύτερη περιοχή το αρχαίο υδραγωγείο μόλις 300 μέτρα πριν την είσοδο του χωριού στο φαράγγι του Χάβου, ο σπηλαιώδης ναός της Αγίας Κυριακής, καθώς και ο εγκαταλελειμμένος οικισμός των Κάτω Καμπιών με σπίτια που μετράνε ακόμη και 300 χρόνια ζωής.

Το χωριό φημίζεται για την πέστροφά του, η οποία παράγεται σε ιχθυοτροφεία της περιοχής, ενώ ξακουστή είναι και η τοπική φάβα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr