ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γιατί όλοι θέλουν να επισκεφθούν την Σκύρο τον Σεπτέμβριο- Δείτε βίντεο

Η Σκύρος βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του Αιγαίου πελάγους. η απόσταση του νησιού από την Εύβοια είναι περίπου 35 χλμ. ανατολικά (22 ναυτικά μίλια).
Γιατί όλοι θέλουν να επισκεφθούν την Σκύρο τον Σεπτέμβριο- Δείτε βίντεο

Ο Σεπτέμβριος είναι ο αγαπημένος μήνας όσων θέλουν πραγματικά να ξεκουραστούν χωρίς φωνές, δυνατή μουσική και γεμάτες παραλίες.

Είναι η περίοδος που οι περισσότεροι έχουν ήδη γυρίσει από τις διακοπές και έχουν αρχίσει τη δουλειά, ενώ οι «έξυπνοι» ξέρουν πως τώρα είναι η στιγμή να χαλαρώσουν όπως τους αρμόζει.

Για να το καταφέρουν αυτό ψάχνουν και τα ιδανικά μέρη, αυτά που όχι μόνο υπόσχονται ηρεμία αλλά την προσφέρουν στα αλήθεια.

Ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού κρατούν ψηλά την σημαία του «ψαγμένου» προορισμού, πόσο μάλλον το Σεπτέμβριο.

Ένα από αυτά τα νησιά είναι η Σκύρος.

Απλωμένη σε λόφο, κάτω από τον επιβλητικό βράχο με το βυζαντινό κάστρο, η όμορφη πόλη της Σκύρου μαγεύει τους επισκέπτες με το ιδιαίτερο χρώμα της.

Η Σκύρος βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του Αιγαίου πελάγους και τοποθετείται στο νησιωτικό συγκρότημα των Σποράδων, αν και η απόσταση από αυτές είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με την απόσταση του νησιού από την Εύβοια, από την οποία απέχει περίπου 35 χλμ. ανατολικά (22 ναυτικά μίλια).

Η έκτασή του εκτιμάται περίπου στα 210 τετρ. χλμ., ενώ ο πληθυσμός του είναι περίπου 2.600 κάτοικοι.

Tα περίφημα σκυριανά σπίτια, με τις επίπεδες στέγες και τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο, τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, οι αξιόλογες εκκλησίες συνυπάρχουν με τα ενδιαφέροντα μουσεία, τα εργαστήρια λαϊκής τέχνης, τα εμπορικά καταστήματα και τις παραδοσιακές ταβέρνες.

Όταν το επιτρέπει ο καιρός, μπορείτε να κολυμπήσετε: Στα Mαγαζιά, στην παραλία Παπά το Xούμα, στο Ληνό, στην Kαρεφλού και στο Παλαμάρι.

ΠΗΓΗ: BEST

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ