Κοινωνικός τουρισμός 2022 για διακοπές στην Εύβοια- Τι θα γίνει με τα προσωρινά αποτελέσματα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κοινωνικός τουρισμός 2022 για διακοπές στην Εύβοια- Τι θα γίνει με τα προσωρινά αποτελέσματα

Το ενδιαφέρον του κόσμου για το πρόγραμμα "Κοινωνικός Τουρισμός 2022" είναι τέτοιο που σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αιτήσεις στο gov.gr για διακοπές στην Εύβοια ή και αλλού έχουν ξεπεράσει τις 500.000

Άγνωστο παραμένει το πότε θα αναρτηθούν τα προσωρινά αποτελέσματα των δικαιούχων της επιδότησης για φθηνότερες διακοπές τόσο στην Εύβοια όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση, παρά το γεγονός  πως το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2022» να ξεκινά την 1η Αυγούστου.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για το πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός 2022” είναι τέτοιο που σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αιτήσεις στο gov.gr έχουν ξεπεράσει τις 500.000 και οι ωφελούμενοι αγγίζουν το ένα εκατομμύριο.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω πρόγραμμα δίνει επιδότηση για φθηνότερες διακοπές όλο τον χρόνο για 6, 10 ή 12 βράδια, ανάλογα με την περιοχή που επιλέξατε.

Δεν θα δοθεί σε voucher και η έκπτωση γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τον πάροχο του καταλύματος.

Στο προσωρινό Μητρώο θα αναγράφονται:

Οι Κωδικοί Αριθμοί Αιτήσεων των δικαιούχων, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ) και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
Tα μόρια των δικαιούχων για καθένα από τα κριτήρια επιλογής, τυχόν προσαύξηση (για τις περιπτώσεις ΑμεΑ), η συνολική μοριοδότηση και η σειρά κατάταξής τους.

Tα αρχικά και τα δύο τελικά γράμματα του ονοματεπώνυμου των ωφελούμενων μελών ανά δικαιούχο και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).

H ένδειξη για την έκδοση ή μη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού για κάθε επιλεγόμενο δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο αυτού που πληροί τις προϋποθέσεις.

Δικαιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ένδειξη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού δεν έχουν επιλεγεί για την επιδότηση διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα.

Η διαδικασία που αναδεικνύει τους δικαιούχους των οικονομικών διακοπών

Aναζητούνται με ηλεκτρονικό τρόπο οι απαιτούμενες πληροφορίες από τις οποίες εξακριβώνεται το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται η επισύναψη δικαιολογητικών, οι Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) της Δ.ΥΠ.Α. – ΟΑΕΔ ελέγχουν τα δικαιολογητικά που επισυνάπτονται στην αίτηση.

Κατά τη διαδικασία ελέγχου αποκλείονται από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα όσοι :

Δεν αποδεικνύεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, γιατί δεν έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και δεν έχουν συμπληρώσει ορθά όλα τα πεδία της αίτησης,

Δεν προκύπτει ταύτιση του περιεχομένου της αιτήσεώς τους με τα αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντα ή επισυναπτόμενα/προσκομισθέντα δικαιολογητικά συμμετοχής,

Δεν έχουν προσκομίσει όλα τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Για τους αποκλειόμενους συντάσσεται προσωρινός πίνακας, ο Πίνακας Αποκλειομένων, στον οποίο αναγράφονται οι κωδικοί αριθμοί των αιτήσεων συμμετοχής τους, τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ τους, τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΜΚΑ τους και οι λόγοι του αποκλεισμού τους από τη διαδικασία.

Πού θα κάνετε φθηνότερες διακοπές για 6 βράδια

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, δηλαδή σε όλη την Ελλάδα, εκτός από τις περιοχές που αναφέρονται παρακάτω.

Πού θα κάνετε δωρεάν διακοπές για 10 βράδια

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον Νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Πού θα κάνετε δωρεάν διακοπές για 12 βράδια

Στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr