ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κοινωνικός Τουρισμός: Πώς και πότε θα πάρετε τα 150 ευρώ στην Εύβοια

Οικονομικότερες διακοπές και καλοκαίρι αλλά και χειμώνα υπόσχεται το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός για όλους» σε χιλιάδες πολίτες
Κοινωνικός Τουρισμός: Πώς και πότε θα πάρετε τα 150 ευρώ στην Εύβοια

Οικονομικότερες διακοπές και καλοκαίρι αλλά και χειμώνα υπόσχεται το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός για όλους» σε χιλιάδες πολίτες, με την Εύβοια στο επίκεντρο μιας και οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις διακοπές τους στα μέρη του νησιού με το voucher των 150 ευρώ που δίνει το πρόγραμμα.

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» που αναμένεται να τρέξει από τις αρχές Ιουλίου. Το πρόγραμμα θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες δικαιούχους, μέσω ενός voucher που θα τους παραχωρηθεί αξίας 150 ευρώ.

Το εν λόγω voucher θα είναι κατά τα πρότυπα του Freedom Pass, με την πλατφόρμα να ανοίγει, σύμφωνα με τον Δημήτρη Φραγκάκη, Γ.Γ του ΕΟΤ, μέσα στον Ιούνιο.

Το χαρακτηριστικό αυτού του προγράμματος είναι πως θα μπορεί να αξιοποιηθεί και το καλοκαίρι και τον χειμώνα.

Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά όσα έχουν γίνει γνωστά για το «Τουρισμός Για Όλους»:

Πόσους πολίτες αφορά

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ αφορά 200.000 πολίτες.

Το ύψος της επιταγής

Το voucher που θα παραχωρηθεί στους δικαιούχους κατά τα πρότυπα του Freedom Pass είναι αξίας 150 ευρώ.

Πότε θα κάνετε αίτηση

Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτό γίνει άμεσα, αρχές Ιουνίου ή όπως έχει αναφέρει η υφυπουργός Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη στις 20 με 25 Ιουνίου.

Από πότε θα το εξαργυρώσετε

Θα μπορεί να αξιοποιήσετε την επιταγή από τις αρχές Ιουλίου, με τον κ. Φραγκάκη να δίνει τις ημερομηνίες 4 με 5 Ιουλίου.

Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του “Freedom Pass”, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή.

Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο.

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Μέχρι πότε ισχύει το περσινό voucher

Αρκετά είναι τα περσινά voucher που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στον Κοινωνικό Τουρισμό 2022 και κινδυνεύουν να χαθούν, αν οι ωφελούμενοι δεν τα χρησιμοποιήσουν.

Όσοι, λοιπόν, έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 θα πρέπει να τις «εξαργυρώσουν» έως τις 31 Ιουλίου 2022. Μετά από αυτή την ημερομηνία η επιταγή θα καταργηθεί γιατί θα εκδοθούν οι νέες του καινούριου προγράμματος.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

  • πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ