Κορονοϊός: Σε αυτά τα νησιά καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Σε αυτά τα νησιά καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα

Τι αναφέρει ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την εξέλιξη της πανδημίας

Αυξημένα εμφανίζονται τα κρούσματα κορονοϊού στα ελληνικά νησιά λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών, ενώ τόσο ο συνωστισμός όσο και η μη χρήση της μάσκας από τους περισσότερους σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους έχουν οδηγήσει στην άνοδο των μολύνσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πιο υψηλός από ότι ανακοινώνεται κι αυτό επειδη δεν πραγματοποιούνται πολλά τεστ, ενώ πολλοί που κάνουν self-test και βγαίνουν θετικοί δεν δηλώνουν το αποτέλεσμα, έτσι είναι αδύνατη η ακριβής καταγραφή των μολύνσεων.  Την ίδια ώρα ο ιός παραμένει και μάλιστα αρκετά νησιά βρίσκονται «στο κόκκινο».

Συγκεκριμένα τα 5 νησιά που εμφανίζουν μεγάλη αύξσηη στα κρούσματα είναι η Εύβοια με 1.809, η Κρήτη με 2,168 κρούσματα στο Ηράκλειο και 1.367 στα Χανιά, η Κέρκυρα με 910, η Μυτιλήνη με 808 και η Χίος χαμηλότερα με 561.

Τι λέει σχετικά ο Μαγιορκίνης

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Η αποσύζευξη των διασωληνώσεων από τον αριθμό θανάτων με COVID-19 συνεχίζεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρατηρούμε μεγάλη μείωση στις εισαγωγές και τους θανάτους με COVID-19, μείωση που σε κύματα όπως της Delta και της Alpha θα περιμέναμε αργότερα (περίπου 10 με 14 ημέρες). Η μείωση αυτή δεν επηρεάζεται από την προσέλευση για test και επιβεβαιώνει την συνεχιζόμενη συρρίκνωση της θερινής έξαρσης».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr