ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού: Πόσα περιστατικά σοβαρών παρενεργειών έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα

Η Μαρία Θεοδωρίδου χαρακτήρισε τα εν λόγω περιστατικά ως αναφυλακτική αντίδραση
Εμβόλιο κορονοϊού: Πόσα περιστατικά σοβαρών παρενεργειών έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα

Σε πέντε περιστατικά σοβαρών παρενεργειών από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Η ίδια χαρακτήρισε τα εν λόγω περιστατικά ως αναφυλακτική αντίδραση, αναφέροντας ότι στο σύνολό τους έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Για μια περίπτωση ανέφερε ότι δεν έχει λάβει ακόμα ««την τελική τεκμηρίωση για τη συχέτιση της κλινικής της εικόνας με τον εμβολιασμό».

«Είμαστε και σύμφωνοι με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και ευτυχείς που δεν έχουμε σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες» σημείωσε στη συνέχεια.

«Η εκρίζωση του κορονοϊού είναι κάτι το ανέφικτο, όμως μπορεί ο κορονοϊός να συμβιώσει μαζί μας ειρηνικά, χωρίς να μας απειλεί, και αυτό θα επιτευχθεί από τη φυσική νόσηση και τον εμβολισμό», τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τις 720.000 εμβολιασμούς και σήμερα έχουν διενεργηθεί 30.000 εμβολιασμοί, ανέφερε κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέσησε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού. Για τον Μάρτιο τα ραντεβού είναι 720.000, αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, σημείωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας .

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, λέγοντας ότι σήμερα παραλάβαμε από την εταιρία Pfizer 112.000 δόσεις.

Πηγή – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ