Εύβοια: Άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καρύστου ζητούν οι εργαζόμενοι- «Δεν βγαίνουν οι βάρδιες»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καρύστου ζητούν οι εργαζόμενοι- «Δεν βγαίνουν οι βάρδιες»

Σοβαρό πρόβλημα με την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ αντιμετωπίζει η Εύβοια με πολίτες και εργαζόμενους να ζητούν άμεση λύση
Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη για ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καρύστου.
Αυτή τη στιγμή εργάζονται 5 μόνιμοι υπάλληλοι και ένας εποχικός, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες χρειάζονται τουλάχιστον 12 άτομα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν οι βάρδιες.
Δεδομένου ότι στο νέο κτίριο εγκαταστάθηκαν μόλις το 2021 πρόβλημα υποδομών δεν υπάρχει, καθώς οι εγκαταστάσεις είναι σε καλή κατάσταση, αυτό όμως που επείγει είναι η ενίσχυση με προσωπικό.
Τον προηγούμενο μήνα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη συζήτησε εκτενώς μαζί του τα θέματα που ταλανίζουν την Εύβοια όσον αφορά τις δομές Υγείας.
Συγκεκριμένα ο κ. Σπανός αναφέρθηκε στα  ζητήματα υποστελέχωσης που εντοπίζονται σε δομές Υγειάς του νησιού, υπογραμμίζοντας το ζήτημα της ανάγκης για ενίσχυση των ΕΚΑΒ, ζήτημα, που απασχολεί συνολικά εδώ και καιρό την Εύβοια.
Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη ότι θα προκηρύσσονταν επικουρικές θέσεις στο ΕΚΑΒ, ωστόσο μέχρι και τώρα δεν έχει γίνει κάτι.

Το χρόνιο, πρόβλημα έλλειψης ασθενοφόρων ΕΚΑΒ στην Εύβοια επεσήμανε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας Μίλτος Χατζηγιαννάκης,  στο evima.gr, το προηγούμενο διάστημα.

«Έχουμε καταθέσει τρεις ερωτήσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου εδώ και τρία χρόνια και οι εκάστοτε υπουργοί δεν έχουν μπει καν στον κόπο να μας απαντήσουν” δηλώνει συνοψίζοντας πως είναι πραγματικά τραγικά όσα συμβαίνουν με το ζήτημα του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Εύβοια. Τα έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, εντός και εκτός Βουλής, αφουγκραζόμενοι το τι καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συμπολίτες μας καθημερινά, την αγωνία τους να μην πάθουν κάτι και χρειαστεί να καλέσουν το ΕΚΑΒ», εξηγεί και προσθέτει, «Είναι χρέος της κυβέρνησης να βρεθεί άμεσα λύση.(…) Η κοροϊδία πρέπει πια να τελειώσει, το βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και οι προσευχές των πολιτών να μην χρειαστούν ασθενοφόρο δεν συνάδουν με μία πολιτισμένη Πολιτεία, όπως θέλει να λογίζεται η χώρα μας εν έτει 2022».

Εκτός από την Κάρυστο σοβαρό είναι και το πρόβλημα έλλειψης ΕΚΑΒ στον Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας αλλά και συνολικότερα στην βόρεια Εύβοια, με τους πολίτες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για επικίνδυνες πρακτικές μεταφοράς ασθενών με ΙΧ ή σε καρότσες αγροτικών οχημάτων λόγω της μεγάλης έλλειψης ασθενοφόρων.

Μάλιστα ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης δηλώνει πως τόσο οι πολίτες όσο και ο δήμος είναι στα όρια τους καθώς, επανειλημμένες εξαγγελίες εδώ και ένα χρόνο ακόμα δεν έχουν γίνει πράξη.

Είναι λυπηρό να σημειώνονται τροχαία και να κινδυνεύουν ζωές επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία ή άνθρωποι να αρρωσταίνουν και να μην μπορούν να μεταβούν σε νοσοκομείο λόγω της τεράστιες υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στις περισσότερες περιοχές του νησιού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr