ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Το χάπι της Merck κατά της Covid-19 μειώνει στο μισό τον κίνδυνο ασθένειας ή θανάτου

Αισιοδοξία για το αντιικό χάπι της Merck ενάντια στην Covid-19. Ο αμερικανικός κολοσσός Merck and Ridgeback Therapeutics ανακοίνωσε σήμερα πως μειώνει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο νοσηλείας η θανάτου από την ασθένεια και ετοιμάζεται να καταθέσει αδεια έγκρισης στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές.
Κορονοϊός: Το χάπι της Merck κατά της Covid-19 μειώνει στο μισό τον κίνδυνο ασθένειας ή θανάτου

Η Merck θα ζητήσει άδεια για το αντιικό χάπι που αναπτύσσει από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, καθώς η κλινική δοκιμή σε τελευταίο στάδιο έδειξε ότι το φάρμακο είναι αποτελεσματικό κατά της νόσου.

Εάν η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δώσει το «πράσινο φως» , θα είναι η πρώτη φορά που εγκρίνεται θεραπεία από το στόμα για τον κορονοϊό.

Οι εργαστηριακές μελέτες έδειξαν επίσης ότι το αντιιικό χάπι ενάντια στην COVID-19 με το όνομα molnupiravir, είναι πιθανό να είναι αποτελεσματικό ενάντια σε γνωστές παραλλαγές του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου της κυρίαρχης, πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, δήλωσε η εταιρεία

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο είναι πιο αποτελεσματικό όταν χορηγείται νωρίς στην πορεία της λοίμωξης, είπε η Merck.

Η ενδιάμεση ανάλυση δεδομένων από 775 ασθενείς έδειξε ότι κανένας από τους συμμετέχοντες που έλαβαν molnupiravir δεν πέθανε κατά τις πρώτες 29 ημέρες της μελέτης, έναντι οκτώ που έλαβαν εικονικό φάρμακο, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Merck σκοπέυει να υποβάλει αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα αναζητήσει στη συνέχεια το πράσινο φως και σε άλλες χώρες.

Μια άδεια από το FDA θα ανοίξει το δρόμο για τους γιατρούς να αρχίσουν να συνταγογραφούν το χάπι σε πρόσφατα διαγνωσμένους «εξωτερικούς ασθενείς» που δεν έχουν νοσηλευτεί ακόμη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ