Εργατικό Κέντρο Ευβοίας: «Όταν κερδίζει ο πόλεμος, χάνει η ζωή»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό Κέντρο Ευβοίας: «Όταν κερδίζει ο πόλεμος, χάνει η ζωή»

Ηχηρή καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία

Ηχηρό είναι το όχι που λέει το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που με ανακοίνωσή του καλεί τον κόσμο να ξεσηκωθεί και να διαμαρτυρηθεί ενάντια στον ιμπεριαλισμό και να συσπειρωθεί ενάντια στο κεφάλαιο που κερδίζει από τις κρίσεις.

«Ένας ακόμη παράλογος ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξέσπασε στην Ευρώπη μετά την καταδικαστέα εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Μετά τη Γιουγκοσλαβία και την Κύπρο αλλά και πρόσφατα στη γειτονιά μας στη Συρία, στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν που ήδη η ανθρωπότητα μέτρησε χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια αμάχους που γίνανε πρόσφυγες, ήρθε και η σειρά του Ουκρανικού και Ρώσικου λαού να προστεθούν στον ατελείωτο κατάλογο των θυμάτων των πολέμων. Δύο Λαοί που συνυπήρχαν και μοιράζονταν κοινή ιστορία, σήμερα γίνονται εχθροί και αλληλοσπαράσσονται.

Οφείλουμε όλοι-ες να ενώσουμε τις φωνές μας και να ζητήσουμε τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων και της βίας στην Ουκρανία. Οι απανταχού ολιγάρχες και κεφαλαιοκράτες της γης, τρίβουν τα χέρια τους γιατί και αυτή την κρίση θα την κάνουν περισσότερα κέρδη στις τσέπες τους,  ενώ οι λαοί θα εξαθλιώνονται, θα χάνουν σπίτια και περιουσίες,  ανθρώπινες ζωές και θα ξενιτεύονται για να σωθούν.

Οφείλουμε όλοι-ες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φωνάξουμε:

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ,

ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ

και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, να σταθούμε στο πλευρό των προσφύγων. Να ενώσουμε τις φωνές μας με όσους αντιδρούν στο νέο ράλι στρατιωτικών εξοπλισμών και οργανώνουν το αντιπολεμικό κίνημα στην Ευρώπη.

Οφείλουμε όλοι-ες να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει καμμιά χρήση των στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Να μην εμπλακεί η χώρα μας στην πολεμική σύγκρουση και να πάρει πρωτοβουλίες για την  αποκατάσταση της ειρήνης. Ο λαός μας όχι μόνο δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο αλλά η παραμικρή εμπλοκή βάζει τη χώρα σε περιπέτειες και την κάνει μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης.

Να φωτίσουν τον κόσμο οι αξίες της ανθρωπότητας. Ο πολιτισμός. Ο ανθρωπισμός. Η αλληλεγγύη. Η παγκόσμια αδελφοσύνη.

Όταν κερδίζει ο πόλεμος χάνει η ζωή».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr