
Συντάξεις Ιουνίου: Ανακοινώθηκαν οι τελικές ημερομηνίες
Δείτε τις ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Ιουνίου.Τις ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Ιουνίου έχει ανακοινώσει ο e-ΕΦΚΑ.
Σε δύο ημερομηνίες, στις 27 και στις 29 Μαΐου, αποφάσισε η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ να καταβάλλει τις συντάξεις του μηνός Ιουνίου, συνεχίζοντας τον διαχωρισμό μεταξύ δικαιούχων – πρώην Μισθωτών και Μη Μισθωτών.
Πιο αναλυτικά, με βάση τις ημερομηνίες που γνωστοποιήθηκαν, η καταβολή των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί, ως εξής:
-Την Τρίτη 27 Μαΐου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).
-Την Πέμπτη 29 Μαΐου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.
Συντάξεις: 240.000 συνταξιούχοι θα λάβουν μπόνους
Έτοιμη είναι η νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον επανυπολογισμό των συντάξεων για τους 240.000 συνταξιούχους που εργάζονται από το 2014.
Σύμφωνα με την τροπολογία, οι συντάξεις από επανυπολογισμό θα εξαιρούνται της κράτησης υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και η κύρια σύνταξη θα παραμένει ίδια ακόμη και μετά τον υπολογισμό των επιπλέον ημερών ασφάλισης.
Πώς θα πάρουν το μπόνους οι συνταξιούχοι
Για να πάρουν την προσαύξηση στη σύνταξη οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση διακοπής της εργασίας τους στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, όπως αναφέρει η Απογευματινή, και στη συνέχεια αίτηση για συνυπολογισμό του χρόνου που εργάστηκαν και ασφαλίστηκαν.
Το ίδιο ισχύει και για τον επιπλέον υπολογισμό της επικουρικής σύνταξης. Για κάθε έτος απασχόλησης οι συνταξιούχοι θα έχουν προσαύξηση στη σύνταξη, που υπολογίζεται με συντελεστή αναπλήρωσης 0,77% επί του μισθού εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, από τους 93.000 συνταξιούχους που είχαν «κούρεμα» στις κρατήσεις τους οι 59.710 είχαν μηδενική ή μικρότερη εισφορά από αυτή που θα πλήρωναν αν δεν αυξάνονταν οι κλίμακες των ποσών επί των οποίων επιβάλλεται η κράτηση.
Οι 33.011 συνταξιούχοι πλήρωσαν μικρότερη κράτηση από αυτή που θα πλήρωναν αν δεν αναπροσαρμόζονταν οι κλίμακες της ΕΑΣ.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr