Προσοχή: Αυτό είναι το νέο κόλπο των απατεώνων για να σε κλέβουν όταν παρκάρεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή: Αυτό είναι το νέο κόλπο των απατεώνων για να σε κλέβουν όταν παρκάρεις

Προσοχή συνιστάται στους οδηγούς στην Ελλάδα, αφού απατεώνες έχουν βρει μια νέα μέθοδο για να εξαπατούν ανυποψίαστα θύματα και να τους αποσπούν χρηματικά ποσά.

Οι κλοπές οχημάτων και οι απάτες γύρω από αυτά αποτελούν ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο, με τους δράστες σε ολόκληρη την Ευρώπη να επινοούν συνεχώς πιο εξελιγμένες και ευφάνταστες μεθόδους για να παγιδεύσουν τα θύματά τους. Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, με τα περιστατικά που γίνονται γνωστά να δείχνουν τις διαφορετικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται άλλα και να τονίζουν το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε πάντα στον δρόμο.. Ένα τέτοιο περιστατικό, που έρχεται στο φως μέσω social media, δείχνει την ανάγκη αυξημένης προσοχής, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστα σημεία και τοπικές εκδηλώσεις.

Όπως αναφέρει το carandmotor, η μέθοδος που καταγγέλθηκε αφορά βανδαλισμό των λεπίδων υαλοκαθαριστήρων σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, σε σχετικά απομονωμένα ή πολυσύχναστα μέρη όπως περιοχές γύρω από πανηγύρια, οι δράστες προκαλούν βανδαλισμό στις λεπίδες των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, αφήνοντάς τες κατεστραμμένες ή «φθαρμένες». Στη συνέχεια, πλησιάζουν τον οδηγό ή τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, παρουσιάζοντας μια δέσμη «καινούργιων» λεπίδων και προσφέροντάς τες ως απαραίτητη αντικατάσταση, ζητώντας υπερβολικά ποσά για την άμεση αντικατάσταση.

Πιο αναλυτικά, όπως περιγράφεται από ένα θύμα αυτής της απάτης, που ανακάλυψε ξαφνικά τους υαλοκαθαριστήρες του σχεδόν καινούργιου, μόλις δύο μηνών, αυτοκινήτου του χαλασμένους, ο «πωλητής» εμφανίστηκε ξαφνικά, σχεδόν σαν από μηχανής θεός, και ζήτησε 68 ευρώ για την αντικατάσταση των λεπίδων, προσφέροντας δήθεν «έκπτωση» στα 30 ευρώ εάν η αλλαγή γινόταν επιτόπου.

Ο ιδιοκτήτης, μπροστά στον φόβο πιθανής ζημιάς στο όχημά του ,καθώς βρισκόταν σε απόμερο σημείο, έδωσε τελικά 5 ευρώ για να αποφύγει τα χειρότερα, προτείνοντας παράλληλα στον δράστη να μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα αν ήθελε να διεκδικήσει τα υπόλοιπα. Αργότερα, όταν αγόρασε νέο σετ καθαριστήρων από την αντιπροσωπεία, διαπίστωσε ότι το πραγματικό κόστος τους ήταν στα 37 ευρώ και όχι τα 68 που είχε αρχικά προτείνει ο «πωλητής».

Η πρακτική θυμίζει κλασικές μεθόδους εκβιασμού μικρής κλίμακας, όπου το θύμα πιέζεται να πληρώσει ένα ποσό για να «ξεμπλέξει» γρήγορα και να αποφύγει μεγαλύτερη ζημιά.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ελέγχοντας πάντα το αυτοκίνητό τους προσεκτικά πριν αναχωρήσουν και αποφεύγοντας να ενδίδουν σε πιέσεις από άγνωστα άτομα που επιχειρούν να τους πουλήσουν «αντικαταστάσεις» επιτόπου. Σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά, είναι σημαντικό να ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται τέτοιες πρακτικές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr