Αυτά είναι τα 4 ελληνικά εστιατόρια που μπήκαν στη λίστα με τα 1.000 καλύτερα παγκοσμίως
Η παγκόσμια γαστρονομία αναγνωρίζει τα καλύτερα εστιατόρια κάθε χρονιά, με τη La Liste να κατατάσσει τα κορυφαία μέρη για φαγητό από όλο τον κόσμο.Η φετινή, επετειακή έκδοση της λίστας, για την 10η επέτειο του θεσμού, αποκαλύπτει τις 1.000 καλύτερες γαστρονομικές διευθύνσεις, με τα ελληνικά εστιατόρια να ξεχωρίζουν για άλλη μία φορά.
Η Εξέλιξη της Ελληνικής Γαστρονομίας στον Παγκόσμιο Χάρτη
Στη φετινή λίστα, 4 ελληνικά εστιατόρια καταφέρνουν να βρουν τη θέση τους ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου. Από την Αθήνα έως την Κέρκυρα, η ελληνική κουζίνα κερδίζει διαρκώς την εκτίμηση των κριτών και των επισκεπτών, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη παρουσία της στη διεθνή σκηνή.
Delta Restaurant: Κορυφή της Ελληνικής Γαστρονομίας
Στην κορυφή της ελληνικής λίστας για το 2026 βρίσκεται το Delta Restaurant, το οποίο απέσπασε τη διάκριση ως το «Καλύτερο Εστιατόριο στην Ελλάδα» με βαθμολογία 86/100. Βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και το Πράσινο Αστέρι Michelin, το Delta υπό τη διεύθυνση του executive chef Γιώργου Παπαζαχαρία, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις μοναδικές του γαστρονομικές δημιουργίες, οι οποίες απογειώνουν τη γεύση και την παρουσίαση. Το εστιατόριο, το οποίο φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αποτελεί έργο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και είναι μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία.
View this post on Instagram
Σπονδή: Μια Διαρκής Αξία στην Αθήνα
Το Σπονδή, το εστιατόριο του σεφ Απόστολου Τραστέλη στην Αθήνα, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την ποιότητά του και τη συνεχιζόμενη παρουσία του στις παγκόσμιες κατατάξεις. Με βαθμολογία 84/100, το Σπονδή βρίσκεται σταθερά στη λίστα της La Liste και διατηρεί το Michelin star του από το 2002. Η κουζίνα του επικεντρώνεται σε εξαιρετικές πρώτες ύλες και τεχνικές που αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομική παράδοση με έναν μοντέρνο και δημιουργικό τρόπο.
Etrusco: Η Μεσογειακή Κουζίνα της Κέρκυρας
Στην Κέρκυρα, το Etrusco του σεφ Έκτορα Μποτρίνι κατατάσσεται με 77/100, προσφέροντας μια σύγχρονη προσέγγιση στη μεσογειακή κουζίνα. Το εστιατόριο, που έχει γίνει σημείο αναφοράς για τη γαστρονομική σκηνή του νησιού, συνδυάζει την παράδοση με τις σύγχρονες τεχνικές και κερδίζει συνεχώς τις καρδιές των επισκεπτών του.
Varoulko Seaside: Θαλασσινές Γεύσεις στον Πειραιά
Τέλος, το Varoulko Seaside, το εστιατόριο του σεφ Λευτέρη Λαζάρου στον Πειραιά, κατατάσσεται με 75/100. Φημισμένο για τα εξαιρετικά θαλασσινά του και την τοποθεσία του δίπλα στη θάλασσα, το Varoulko παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια για τους λάτρεις της ελληνικής ψαροφαγίας και συνεχίζει να αποτελεί σταθερή αξία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.
Η Ελληνική Γαστρονομία σε Διεθνές Επίπεδο
Η φετινή παρουσία 4 ελληνικών εστιατορίων στη λίστα της La Liste αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον τομέα της γαστρονομίας στην Ελλάδα. Από τις παραδοσιακές συνταγές μέχρι τις πιο σύγχρονες γαστρονομικές προσεγγίσεις, η ελληνική κουζίνα συνεχώς κερδίζει τις εντυπώσεις παγκοσμίως, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα είναι πια ένας από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο.
La Liste: Αυτά είναι τα 10 κορυφαία εστιατόρια παγκοσμίως
Σύμφωνα με τη La Liste, τα 10 κορυφαία εστιατόρια παγκοσμίως είναι τα εξής:
Guy Savoy – Παρίσι, Γαλλία
Schwarzwaldstube – Μπάιερσμπρον, Γερμανία
Lung King Heen – Χονγκ Κονγκ
Le Bernardin – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Cheval Blanc by Peter Knogl – Βασιλεία, Ελβετία
Matsukawa – Μινάτο-κου, Ιαπωνία
SingleThread – Χίλντσμπεργκ, ΗΠΑ
Martín Berasategui – Λασάρτε-Ορία, Ισπανία
Da Vittorio – Μπρουζαπόρτο, Ιταλία
Robuchon au Dôme – Μακάο, Κίνα
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr