Χαλκίδα: Με λαμπρότητα γιόρτασαν τον Άγιο Σπυρίδωνα – Εικόνες
Την παραμονή, κατά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Ι. Ναό αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος, πλαισιούμενος από Κληρικούς της πόλεως, αλλά και της γείτονος Μητροπόλεως Θηβών.Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά την ημέρα μνήμης του αγίου Σπυρίδωνος, συμμετείχε σε πανηγύρεις φερώνυμων Ενοριακών Ναών των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος και Μεσσαπίων.
Την παραμονή, κατά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Ι. Ναό αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος, πλαισιούμενος από Κληρικούς της πόλεως, αλλά και της γείτονος Μητροπόλεως Θηβών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον σημαντικό ρόλο του αγίου Σπυρίδωνος στην Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, πριν 1700 έτη, ενώ εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την πολυάριθμη συμμετοχή νέων παιδιών μέσα στο ιερό βήμα αλλά και στα κατηχητικά σχολεία της Ενορίας.
Προ της λιτανείας, τα παιδιά των κατηχητικών της Ενορία με την καθοδήγηση του δραστήριου εφημέριου, πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Γκρινιάρη και των συνεργατών του κατηχητών απέδωσαν το τροπάριο του αγίου, της Εορτής των Χριστουγέννων, αλλά και παραδοσιακά κάλαντα της Πατρίδος μας. Τέλος, τα παιδιά προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο μια εικόνα της Παναγίας αγιογραφημένη από το εργαστήρι αγιογραφίας της Ενορίας.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά, για αυτή την έκφραση της αγάπης τους, τα παιδιά και ευχήθηκε να τους έχει η Παναγία μας υπό την σκέπη Της.
Ανήμερα, 12 Δεκεμβρίου 2025, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό Ι. Ναό αγίου Σπυρίδωνος Τριάδας Μεσσαπίων.
Κηρύσσοντας τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την αποκαλυπτική φράση του Ιησού Χριστού «εγώ ειμί το φως του κόσμου· ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία, αλλ’ έξει το φως της ζωής» (Ιωάν. η΄, 12), εξήγησε ότι ο Χριστός είναι το αληθινό φως και πώς περί Αυτού δογμάτισε και διδάσκει η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος και πως λάμπει μέσα από τον βίο του αγίου Σπυρίδωνος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο της Ενορίας, π. Φώτιο Πάσχο, αναγνωρίζοντας την ανύστακτη διακονία του τόσο στην Ενορία, όσο και όπου αλλού τον χρειάζεται η τοπική Εκκλησία, όπως στην Ι. Μονή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Πάλιουρα.
Εικόνες
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr