Ευρωεκλογές: Τα ισχυρά «χαρτιά» της κυβέρνησης
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευρωεκλογές: Τα ισχυρά «χαρτιά» της κυβέρνησης

Χαμόγελα προκάλεσε στην κυβέρνηση η συμφωνία στο ECOFIN για την αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Οικονομικής Διακυβέρνησης, που ικανοποιεί βασικές προτεραιότητες της Ελλάδας

Χαμόγελα προκάλεσε στην κυβέρνηση η συμφωνία στο ECOFIN για την αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Οικονομικής Διακυβέρνησης, που ικανοποιεί βασικές προτεραιότητες της Ελλάδας, όπως την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τον υπολογισμό του υπερβολικού ελλείμματος, την ευνοϊκότερη αποπληρωμή των δανείων της χώρας μας, με μείωση των τόκων μέχρι το 2033, αλλά και την οικονομική ευελιξία, πέρα από τα στενά όρια της δημοσιονομικής προσαρμογής, σε περιπτώσεις βαθιάς ύφεσης ή φυσικών καταστροφών.

Μαζί και με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, τη μείωση της ανεργίας αλλά και την υλοποίηση της πλειονότητας των προγραμματικών δεσμεύσεων της ΝΔ – με τελευταία την νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία Μη Κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας – η κυβέρνηση εκτιμά ότι ξεκινά την προεκλογική κούρσα, από την αυγή του νέου χρόνου, από θέση υπεροχής απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους.

Το «γάντι» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές και κατά την ψήφιση βασικών νομοσχεδίων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να αναδεικνύουν τις διαχωριστικές γραμμές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να καλούν ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αποδείξουν στην πράξη ότι έχουν προοδευτικό πρόσημο.

Το πρώτο γάντι, μετά τις γιορτές, αναμένεται να το «πετάξει» η κυβέρνηση, στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια. Μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, έδωσε τον τόνο. «Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ο διάλογος που θα ακολουθήσει για να φανεί ποιος είναι στην πράξη και όχι στα λόγια ο ειλικρινά προοδευτικός, ο ειλικρινά εκσυγχρονιστής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ποια νομοσχέδια κατατίθενται τις πρώτες εβδομάδες του 2024
Το νομοσχέδιο για μη κρατικά ΑΕΙ θα κατατεθεί στη Βουλή με το άνοιγμα της, μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, και θα ψηφιστεί ως τα τέλη Ιανουαρίου.

Μέσα στον πρώτο μήνα του 2024 κατατίθεται και το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές. Μεταρρύθμιση, η οποία, αφού κριθεί στις κάλπες της άνοιξης, στη συνέχεια θα δρομολογηθεί και για τις εθνικές εκλογές.

«Θέσεις μάχης»
Με την επιστροφή από τις γιορτές, η ΝΔ παίρνει «θέση μάχης».

Ο προεκλογικός σχεδιασμός, ο οποίος περιλαμβάνει περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «γαλάζιων» στελεχών ανά την Ελλάδα και καμπάνιες, στους βασικούς του άξονες έχει ήδη επεξεργαστεί.

Στόχος, η διατήρηση της ηγεμονίας της ΝΔ, όπως αυτή καταγράφηκε και στις τελευταίες εθνικές εκλογές και βασικό πρόταγμα η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και οι θετικές επιδόσεις της οικονομίας.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr