Συνταγή για πανεύκολο κραμπλ μήλου (vid)

Τώρα μπορεί και να μου πεις «τι είναι πάλι αυτό το κραμπλ»;

Crumble (κραμπλ) σημαίνει θρυμματίζω και πάνω σε αυτό, δημιουργήθηκαν πάρα πολλές συνταγές, κυρίως γλυκές.

Το κραμπλ είναι μια πολύ εύκολη συνταγή η οποία εμφανίστηκε στην Αγγλία κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν ένας έξυπνος τρόπος να ψήνουν πίτες, δίχως να χρησιμοποιούν αρκετές ποσότητες από υλικά τα οποία ήταν σε έλλειψη εκείνη την εποχή.

Κι έτσι αντί να φτιάχνουν φύλλο για να σκεπάσουν τις πίτες τους, κάτι που χρειαζόταν αρκετό αλεύρι, έφτιαχναν κραμπλ.Εκτός όμως από λόγους οικιακής οικονομίας, το να φτιάξεις κραμπλ είναι πανεύκολο και δεν χρειάζεται μεγάλος χρόνος προετοιμασίας.

Το κραμπλ αυτό, το έφτιαξα με μήλα, καθώς είναι φθινόπωρο και είναι η εποχή τους.Μπορείς όμως, να το φτιάξεις και με αχλάδια (στην εποχή τους τώρα και αυτά).
Κι όταν καλοκαιριάσει ένα κραμπλ με ροδάκινα είναι επίσης υπέροχο.Πολύ εύκολη γλυκιά συνταγή, ιδανική για τις φθινοπωρινές ψύχρες ή τα κρύα του χειμώνα.

Ψήνεται στον φούρνο και μοσχοβολά όλο το σπίτι.

Μετατρέπεται και σε πρωινό, σερβιρισμένο πάνω από μερικές κουταλιές γιαούρτι. Όχι δηλαδή, πως κι αυτό δεν σερβίρεται ως επιδόρπιο!

Υλικά

για το κραμπλ

120 γρ. αλεύρι
80 γρ. βρώμη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη

1 κ.γλ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο

για τα μήλα

5-6 μήλα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
χυμό & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κούπα κράνμπερι (προαιρετικά)

Διάβασε και δες πώς γίνεται το πανεύκολο κραμπλ μήλου

 

 

 

mothersblog