Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε πολιορκία το Κίεβο – Οι Ρώσοι επιτίθενται με τανκ και αεροπλάνα (pics&vid)
ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε πολιορκία το Κίεβο – Οι Ρώσοι επιτίθενται με τανκ και αεροπλάνα (pics&vid)

Το Κίεβο είναι περικυκλωμένο από ρωσικά στρατεύματα τα οποία προελαύνουν προς την ουκρανική πρωτεύουσα και πλέον γίνονται απέλπιδες προσπάθειες από το στρατό της χώρας για να αποφευχθεί το μοιραίο.

Όπως αναφέρει το CNN, o ουκρανικός στρατός έχει ξεκινήσει και ανατινάζει τις γέφυρες του Κιέβου ώστε να κερδίσουν χρόνο και να ανασυνταχθούν οι δυνάμεις τους αλλά και να μπορέσουν να φύγουν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται.

Συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο κήρυξαν οι ουκρανικές αρχές μετά τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα νωρίτερα σήμερα, μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση και κάλεσαν τους πολίτες να πάνε στο κοντινότερο καταφύγιο.

Τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδουν το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τα πλήγματα εναντίον του Κιέβου με πυραύλους Κρουζ ή βαλλιστικούς ξανάρχισαν. Άκουσα δύο ισχυρές εκρήξεις», ανέφερε μέσω Telegram ο Αντόν Γκεραστσένκο, ο ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών.

Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο και την πρώτη ημέρα της επίθεσης, όταν, κατά ουκρανούς αξιωματούχους, επλήγη με πυραύλους Κρουζ στρατιωτική βάση στην πόλη Μπρόβαρι, κοντά στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι.

Συγκρότημα διαμερισμάτων στο Κίεβο χτυπήθηκε από συντρίμμια από πτώση αεροπλάνου. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε ήταν ρωσικό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr