ΔΙΕΘΝΗ

Αγιά Σοφιά: Εικόνες ντροπής μετά τη μετατροπή της σε τζαμί – Σκόνη, βρωμιά, καταστροφές

Εικόνες που προκαλούν ντροπή για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αγιά Σοφιά με την μετατροπή της σε τζαμί δημοσιεύουν χρήστες στα social media
Αγιά Σοφιά: Εικόνες ντροπής μετά τη μετατροπή της σε τζαμί – Σκόνη, βρωμιά, καταστροφές

Ντροπή προκαλούν οι εικόνες εγκατάλειψης και φθοράς στην Αγιά Σοφιά μετά τη μετατροπή της σε τζαμί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2020.

Αν και τότε Τούρκοι αξιωματούχοι επιχειρώντας να δικαιολογήσουν την ανιστόρητη και προκλητική πράξη τους, μιλούσαν για μια νέα σελίδα στην ιστορία του ναού-σύμβολο της χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας.

Οι εικόνες, όμως, κάτι λιγότερο από ένα χρόνο μετά διαψεύδουν πλήρως την τουρκική ηγεσία και ξεγυμνώνουν τις προθέσεις τους.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα social media η Αγιά Σοφιά βρίσκεται σε κακή κατάσταση με τις καταγγελίες να πέφτουν «βροχή».

Η εικόνα δείχνει εγκατάλειψη: σκόνη, βρωμιά εκεί όπου οι Μουσουλμάνοι τοποθετούν τα παπούτσια τους πριν μπουν στο χώρο για να προσευχηθούν, σπασμένα πόμολα στην 1.500 ετών κεντρική πύλη, ταμπέλες τυπωμένες σε χαρτί Α4 για να ξεχωρίζουν τους χώρους, συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί εντός του τεμένους πλέον.

«Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος. Αντί να το κάνετε το πιο όμορφο τζαμί στον κόσμο, ενεργείτε σαν να είναι ένα τζαμί δεύτερης κατηγορίας» καταγγέλλει ένας από τους χρήστες των social media που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες.

 

Πηγή – newsbomb

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ