Η πρώτη δήλωση Μπάιντεν: Θα κερδίσουμε, θα κυβερνήσω ως πρόεδρος όλων των Αμερικανών
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη δήλωση Μπάιντεν: Θα κερδίσουμε, θα κυβερνήσω ως πρόεδρος όλων των Αμερικανών

Πεπεισμένος ότι θα κερδίσει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν στις πρώτες δηλώσεις του μετά το κλείσιμο των καλπών στις αμερικανικές εκλογές.

Καταχειροκροτούμενοι Τζο Μπάιντεν και Καμάρα Χάρις ανέβηκαν στη σκηνή του Chase Center, την ώρα που οι αμερικανικές εκλογές 2020 συνεχίζονται.

Ο Μπάιντεν σε ενωτικούς τόνους, διακήρυξε «όχι» στο διχασμό επισημαίνοντας ότι μπορεί να πολιτεύτηκε ως Δημοκρατικός αλλά θα κυβερνήσει ως Αμερικανός.

«Η δημοκρατία είναι η καρδιά αυτού του έθνους», είπε ο Μπάιντεν. «Ακόμα και ενόψει πανδημίας περισσότεροι Αμερικανοί ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές από ποτέ στην αμερικανική ιστορία». «Είναι σαφές ότι κερδίζουμε αρκετές πολιτείες… για να κερδίσουμε την προεδρία», πρόσθεσε.

Μπάιντεν: Θα κυβερνήσω ως Αμερικανός πρόεδρος

«Δεν είμαι εδώ για να δηλώσω ότι έχουμε κερδίσει, αλλά είμαι εδώ για να αναφέρω ότι όταν τελειώσει [η καταμέτρηση], πιστεύουμε ότι θα είμαστε νικητές», τόνισε ο Μπάιντεν. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ανέφερε ότι «κερδίσαμε με την πλειοψηφία του αμερικανικού λαού», προσθέτοντας ότι εκείνος και η Χάρις οδεύουν προς τη νίκη με ρεκόρ, αναφερόμενος στις 70 εκατ. ψήφους, που έχει συγκεντρώσει.

Παράλληλα, έκανε κάλεσμα να αφήσουν «πίσω τους την σκληρή ρητορική της εκστρατείας». «Δεν είμαστε εχθροί», επισήμανε. «Ημουν υποψήφιος ως Δημοκρατικός, ωστόσο, θα κυβερνήσω ως Αμερικανός πρόεδρος», είπε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr