Ουκρανία: 198 νεκροί ο μέχρι τώρα απολογισμός της Ρωσικής Εισβολής
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 198 νεκροί ο μέχρι τώρα απολογισμός της Ρωσικής Εισβολής

Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Όπως είπε 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών χωρίς να είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου 35 άνθρωποι, ανάμεσά στους οποίους δύο παιδιά, είχαν τραυματιστεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Ουκρανικός στρατός: Έχουν σκοτωθεί 3.500 Ρώσοι στρατιώτες

Στον απολογισμό των απωλειών που έχει υποστεί η Ρωσία μέχρι το πρωί του Σαββάτου ο ουκρανικός στρατός υποστήριξε ότι περισσότεροι από 3.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της εισβολής και σχεδόν 200 έχουν αιχμαλωτιστεί.
Κατά τους ίδιους ισχυρισμούς η Ρωσία έχει χάσει 14 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα και 102 τεθωρακισμένα

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Έχουμε καταστρέψει 821 στρατιωτικές υποδομές

Στον δικό του απολογισμό προχώρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοινώνοντας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 821 στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων 14 αεροδρομίων στην Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, επίσης, ότι είχε ως στόχους αποκλειστικά στρατιωτικές υποδομές στην επίθεση με πυραύλους cruise που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσαν επίθεση με μεγάλου βεληνεκούς όπλα ακριβείας κατά ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Τονίζω ότι τα πυρά είχαν στόχο μόνο στρατιωτικές υποδομές του ουκρανικού στρατού εξαιρώντας από τη στόχευση πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές» πρόσθεσε ο ίδιος

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr