ΔΙΕΘΝΗ

Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι στην Ουκρανία: Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο με την άφιξή τους

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έφτασαν στην Ουκρανία και συναγερμός- προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής σήμανε στο Κίεβο
Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι στην Ουκρανία: Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο με την άφιξή τους

Συναγερμός – προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής σήμανε στο Κίεβο, λίγη ώρα μετά την άφιξη του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Η επίσκεψη των τριών Ευρωπαίων ηγετών προετοιμαζόταν επί εβδομάδες. Εκτός από την προσφορά στρατιωτικής υποστήριξης, στο επίκεντρο των συζητήσεων με τον Ζελένσκι θα βρεθεί το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεταφέρουμε στον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι μήνυμα «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» ανέφερε ο Μακρόν, κάνοντας λόγο για «σημαντική στιγμή».

Οι τρεις ηγέτες επισκέπτονται αυτή την ώρα την κατεστραμμένη από τις μάχες πόλη του Ιρπίν, στην περιφέρεια του Κιέβου, σε ένδειξη υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έφτασαν στην πόλη, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, όπου τα κτίρια και οι υποδομές παραμένουν κατεστραμμένα μετά τις προσπάθειες των ρωσικών στρατευμάτων να καταλάβουν την πρωτεύουσα στις αρχές της εισβολής.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας δεσμεύθηκε ότι «ότι θα βοηθήσει την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, είπε «δεν θέλουμε να εκφράσουμε μόνο την αλληλεγγύη μας, θέλουμε επίσης να διαβεβαιώσουμε ότι η βοήθεια που οργανώνουμε, οικονομική, ανθρωπιστική, αλλά και σε ό,τι αφορά όπλα, θα συνεχισθεί».

«Θα την συνεχίσουμε για όσο χρόνο χρειασθεί για τον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», δηλώνει στην συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την ώρα που οι τρεις ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται στο Κίεβο. πρόσθεσε.

Ο Μακρόν από την πλευρά του δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Κίεβο ότι θα περάσει ένα μήνυμα «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρει το Reuters.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο Γερμανός καγκελάριος και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας πραγματοποιούν την πρώτη τους επίσκεψη στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής και θα συναντηθούν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να συζητήσουν την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία και την αίτησή της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο Κίεβο βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ