Έφτασαν πρώτοι στο Σύνταγμα οι αγρότες της Εύβοιας – Αποκλειστικό βίντεο
Ειδησεις ευβοια

Έφτασαν πρώτοι στο Σύνταγμα οι αγρότες της Εύβοιας – Αποκλειστικό βίντεο

Τα πρώτα δέκα τρακτέρ που έφτασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας ειναι από την Εύβοια

Ένα στάδιο πριν την κορύφωσή τους είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ των αγροτών της Εύβοιας και της υπόλοιπης χώρας να βρίσκονται πλέον στην Πλατεία Συντάγματος.

Τα πρώτα δέκα τρακτέρ που έφτασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας ειναι από το νησί μας.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους τις κινητοποιήσεις τους στο περιθώριο της προσπάθειας για ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μεγαλύτερη στήριξη του αγροτικού τομέα εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ξεκινώντας νωρίτερα σήμερα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, μετά τις 9 το πρωί τα τρακτέρ άρχισαν την πορεία τους από το Κάστρο Βοιωτίας.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι το πρώτο κομβόι έφτασε στις Αφίδνες, όπου το περίμενε η Αστυνομία, που θα συνοδεύσει τους αγρότες, προκειμένου να μπουν συντεταγμένα στο κέντρο της πόλης.

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες στην Εθνική Οδό όπου δίχως υπερβολή εκατοντάδες τρακτέρ κατέκλυσαν το οδικό δίκτυο με πορεία το κέντρο της Αθήνας.

Στον οδικό άξονα επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς τα αγροτικά οχήματα και μηχανήματα κινούνται κατά δεκάδες σε σύνολα ενώ οι αστυνομικές αρχές συνοδεύουν τα μπλοκ μέχρι την πρωτεύουσα.

Στον πυρετό των αγροτικών κινητοποιήσεων βρίσκεται όλη η χώρα, με πάνω από 150 τρακτέρ να αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα με προορισμό την πλατεία Συντάγματος.

Το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Το μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα.

Οι Ευβοιώτες αγρότες θα δημιουργήσουν ένα μεγάλο Πανευβοϊκό μπλοκ στην Ομόνοια, όπου έχει δοθεί το γενικό ραντεβού των Ευβοέων, στις 5:15 το απόγευμα, για να ξεκινήσει η πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Λεωφορεία με αγρότες σπέυδουν από την Βόρεια Εύβοια (Ιστιαία, διασταύρωση Ροβιών και μπλόκο Κηρίνθου), τη Νότια Εύβοια (πλατεία Καρύστου, διασταύρωση Μαρμαρίου, αναχώρηση με πλοίο από Νέα Στύρα) και την Κεντρική Εύβοια (Τριάδα, Ψαχνά, Αρτάκη και περιοχή Βούρκου Χαλκίδα)

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr