Αντιδράσεις στη Σκύρο για τις ανεμογεννήτριες: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλεί ο δήμαρχος
Ειδησεις ευβοια

Αντιδράσεις στη Σκύρο για τις ανεμογεννήτριες: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλεί ο δήμαρχος

Πρόκειται να εγκατασταθούν έξι αιολικά πάρκα με 58 ανεμογεννήτριες (ύψους 150-180 μέτρων εκάστη) στο όρος Κόχυλας στη νότια Σκύρο.

Στα κάγκελα είναι οι Σκυριανοί μετά το δημοσίευμα για εγκατάσταση 6 αιολικών πάρκων σε απάτητες περιοχές του νησιού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το προτεινόμενο έργο της εταιρείας Αιολική Νότιας Σκύρου Α.Ε. αφορά τη δημιουργία έξι αιολικών πάρκων με 58 ανεμογεννήτριες (ύψους 150-180 μέτρων εκάστη) στο όρος Κόχυλας στη νότια Σκύρο.

Πρόκειται για μια παρθένα περιοχή, η οποία ανήκει στη Μονή Μεγίστης Λαύρας.

 

Μεγάλο μέρος της επίμαχης περιοχής έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 εξαιτίας της παρουσίας σημαντικών ειδών της ορνιθοπανίδας, με κύριο είδος τον μαυροπετρίτη (καθώς εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη αποικία του στην Ελλάδα).

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εμφανίζει τις συνέπειες στα απειλούμενα είδη ως αντιμετωπίσιμες εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνει. Ανάμεσα σε αυτά, η εγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος αποφυγής πρόσκρουσης, η παύση λειτουργίας 19 ανεμογεννητριών που βρίσκονται στις διαδρομές του μαυροπετρίτη από τέλη Σεπτεμβρίου έως τέλη Οκτωβρίου, η διακοπή λειτουργίας 45 ανεμογεννητριών που βρίσκονται στην περιοχή τροφοληψίας του μαυροπετρίτη από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο υπό συγκεκριμένες συνθήκες ανέμου, και άλλα.

Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος του Νησιού, Νίκος Μαυρίκος συγκαλεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σκύρου την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 18:00 μμ ενώ παράλληλα θα γίνει ενημέρωση από δικηγόρους για το θέμα.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr