Χαλκίδα: Η αστυνομία παίρνει θέση για τα επεισόδια των Ρομά – Τι αναφέρει
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Η αστυνομία παίρνει θέση για τα επεισόδια των Ρομά – Τι αναφέρει

Η απάντηση της αστυνομίας για τα επεισόδια των Ρομά στη Χαλκίδα

Με ανακοίνωση η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας «παίρνει θέση» για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Χαλκίδας από ομάδες Ρομά μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομ, ο οποίος νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από πυρά που δέχθηκε από αστυνομικό σε καταδίωξη.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Ρομά, ενώ «τα άτομα αποχώρησαν ησύχως».

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, χθες (13-12-2022) απογευματινές ώρες, έλαβαν χώρα συγκεντρώσεις ατόμων σε ευρύτερες περιοχές της Χαλκίδας, Θήβας και Άμφισσας, στις οποίες συμμετείχαν περίπου (130) άτομα. Κατά τις συγκεντρώσεις αυτές, τα άτομα προέβησαν σε κατάληψη του οδοστρώματος και πραγματοποιήθηκαν εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ επίσης προέβησαν σε καύση ελαστικών και κατά περίπτωση κάδων απορριμμάτων. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και στη συνέχεια τα άτομα αποχώρησαν ησύχως».

Να θυμίσουμε πως εχθές το απόγευμα, από νωρίς στην πόλη της Χαλκίδας ξέσπασαν επεισόδια από συγκεντρωμένους Ρομά, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 16χρονου που πυροβόλησε αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, περίπου 30 άτομα, Ρομά στην περιοχή Καμάρες άναψαν φωτιές, ενώ έκαψαν λάστιχα και κάδους απορριμμάτων.

Νωρίτερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έστειλε γραπτή εντολή στην αστυνομική διεύθυνση Ευβοίας, στην οποία γίνεται λόγος για έκτακτους, σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους με τους οποίους άπαντες τίθενται σε γενική επιφυλακή. Ειδικότερα όσα αστυνομικά τμήματα βρίσκονται στην Εύβοια, τα οποία είναι κοντά σε καταυλισμούς Ρομά έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν τα μέτρα τους από εχθές και πριν τις συγκεντρώσεις.

Η εντολή απευθύνεται, μάλιστα, σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, τους συνοριακούς φύλακες και τους ειδικούς φρουρούς. «Γνωρίζεται ότι κατ’ εφαρμογή ανωτέρω σχετκώ και για έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες Υπηρεσιακούς λόγους από λήψεως παρούσας τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι νεοτέρας και για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Την εντολή υπογράφει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Σκούμας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr