Χαλκίδα: Νέα «βόμβα» στην υπόθεση της ΔΟΥ – «Φοβόμαστε γιατί είναι μπλεγμένοι και βουλευτές»
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Νέα «βόμβα» στην υπόθεση της ΔΟΥ – «Φοβόμαστε γιατί είναι μπλεγμένοι και βουλευτές»

Σοκάρουν την Εύβοια οι νέες πληροφορίες για το κύκλωμα εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας

Σοκάρει την Εύβοια η καταγγελία επιχειρηματία ότι βουλευτές κάλυπταν το κύκλωμα εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Όπως σημείωσε, υπάρχει φόβος στην περιοχή γιατί εμπλέκονται και βουλευτές.

«Δεν είναι τωρινό το θέμα, εδώ ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Φοβάται πραγματικά ο κόσμος γιατί είναι μπλεγμένοι και κάποιοι βουλευτές, κανά – δύο. Τους κάλυπταν» είπε επιχειρηματίας που μίλησε στον Alpha υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι το κύκλωμα τον προσέγγισε και μεταφέρει τη μαρτυρία του για το πώς δρούσε.

«Γύρω στα 9 με 10 χρόνια λειτουργούσε το κύκλωμα. Υπάρχουν σφαγεία επειδή είναι πτηνοτροφική η Χαλκίδα, είναι κοτοπουλάδες και έμποροι. Στην αρχή μόλις έφευγαν τα φορτηγά από τα σφαγεία φορτωμένα δεν είχαν συμπληρώσει τα δελτία αποστολής. Τους έστησαν στην γωνία, τρεις ίδιοι και σταματούσαν τα φορτηγά» αναφέρει και σημειώνει ότι αν η παράβαση κόστιζε 50.000 ευρώ, τα «έβρισκαν» σε ποσά από 3.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ.

Παράλληλα περιγράφει ότι οι δοσοληψίες γινόταν δίπλα στην εφορία Χαλκίδας, όπου υπήρχε «μία πορτούλα» πλάγια από τη ΔΟΥ.

Πάντως, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ νομών Βοιωτίας- Εύβοιας με αφορμή την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών που είχε στήσει η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, βρίσκεται σε πλήρη διαχωρισμό της θέσης του με έκνομες συμπεριφορές και σαφή καταδίκη κάθε φαινόμενου διαφθοράς και κακοδιοίκησης.

Ο Σύλλογος εργαζομένων απαιτεί από τη διοίκηση της ΑΑΔΕ να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως προς τη διαδικασία επιλογής προσώπων σε θέσεις ευθύνης και την αλλαγή της απόφασης που επιτρέπει στον εκάστοτε διοικητή της ΑΑΔΕ να παρακάμπτει τον υπαλληλικό κώδικα.

Ο Σύλλογος καταλήγει σημειώνοντας: «Δεν θα γίνει η ΔΟΥ Χαλκίδας και οι εργαζόμενοί της εξιλαστήριο θύμα προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες της η διοίκηση».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr