Χαλκίδα: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της 63χρονης
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της 63χρονης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την άγρια δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα, με τις Αρχές να στρέφονται στο ευρύτερο περιβάλλον της.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη ληστεία με θύμα μία 63χρονη γυναίκα στη Χαλκίδα. Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που ήταν κοντά στο θύμα τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να πάρουν απαντήσεις.

Η εκπομπή LIVE NEWS παρουσίασε μία σειρά από μαρτυρίες αποτυπώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα της 63χρονης. Όσοι γνώριζαν καλά την άτυχη γυναίκα, αδυνατούν να πιστέψουν πως κάποιος την είχε βάλει στόχο, όχι απλά για να την ληστέψει, αλλά και για να φτάσει στο σημείο να την σκοτώσει με τόσο βάναυσο τρόπο.

«Δεν το πιστεύω ακόμα, ποιος να την σκότωσε αυτή τη γυναίκα; Γιατί να την σκοτώσουν αυτή τη γυναίκα;», ανέφερε πρώην συνάδελφος του θύματος.

Η 63χρονη «έχασε» τον πρώην αστυνομικό σύζυγό της πέρυσι

Η ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τον σύζυγό της πριν ακριβώς από έναν χρόνο. Τον άνθρωπο που μαζί του απέκτησε μία κόρη, η οποία έμενε στο ίδιο σπίτι. Ο χαμός του συζύγου της, ήταν κάτι που της στοίχισε αρκετά.

«Καλή οικογένεια, ερωτευμένη πάρα πολύ με τον άντρα της την οποία την είχε συνταράξει ο θάνατός της», συμπλήρωσε ο πρώην συνάδελφος του θύματος.

«Από τότε την πήρε η κάτω βόλτα, από τον θάνατο του άντρα της και μετά γιατί μέχρι τότε ήταν εντάξει. Είχε πεθάνει πριν από ένα χρόνο. Αρρώστησε με καρκίνο και πέθανε», ανέφερε ξάδερφος της 63χρονης.

Από τότε που έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της και πρώην αστυνομικός, η 63χρονη κλείστηκε στο σπίτι της. Περιόρισε κάθε κοινωνική συναναστροφή. Σταμάτησε να επισκέπτεται τον πατέρα της σε κοντινό χωριό. Ο πιο κοντινός της άνθρωπος ήταν η κόρη της.

«Πρώτα ερχόταν εδώ στο χωριό, πήγαινε στον πατέρα της, στη μητέρα της, συνέχεια», είπε ο ξάδερφος του θύματος.

Γυναίκα χαμηλών τόνων με προβλήματα υγείας

Οι άνθρωποι που δούλευαν μαζί της πριν βγει στη σύνταξη μιλάνε για μία γυναίκα χαμηλών τόνων με προβλήματα υγείας.

«Μια χαρά ήτανε, ήσυχος, φιλήσυχος άνθρωπος, δοτικός, συνεργάσιμος στην υπηρεσία», αναφέρουν.

«Ήταν σοβαρή όσο έπρεπε, εκεί που έπρεπε και πάντα ήταν μια χαρά με τους συναδέλφους», ανέφερε πρώην συνάδελφος του θύματος.

Το τελευταίο διάστημα παράλληλα με την κόρη της την φρόντιζε μία γυναίκα. Η 63χρονη περπατούσε με δυσκολία λόγω της ασθένειας που αντιμετώπιζε.

«Ήθελε κάποια φροντίδα όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη, ερχόταν μία κυρία, φίλη της οικογένειας προφανώς και της έδινε τα φάρμακα μέχρι να γυρίσει η κόρη», ανέφερε γείτονας της 63χρονης.

Τί εκμεταλλεύτηκε ο δολοφόνος

Άνθρωποι που την γνώριζαν, εικάζουν πως ο δράστης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ήταν μία γυναίκα μόνη της και αβοήθητη μετά τον χαμό του συζύγου της.

«Ίσως ξέρανε ότι δεν υπάρχει άντρας στο σπίτι, ίσως ξέρανε ότι υπάρχει μία ανήμπορη σύζυγος, μία κοπέλα που εργάζεται», ανέφερε γείτονας του θύματος.

Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά μετά την ιατροδικαστική που έδειξε ότι η 63χρονη δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της.

«Οι αστυνομικοί μας λένε ότι είναι κοντά στον δολοφόνο της 63χρονης»

Ο νομικός σύμβουλος της κόρης του θύματος, Αθανάσιος Τάρτης, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την έρευνα της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί μας λένε ότι είναι κοντά στον δολοφόνο της 63χρονης. Το δωμάτιο της κόρης ήταν άνω κάτω. Τα κοσμήματα ήταν σε άλλον χώρο. Ίσως να μην πρόλαβαν να φτάσουν σε αυτό το δωμάτιο. Η κόρη αισθάνεται τύχει για το κλειδί στην γλάστρα».

Στο LIVE NEWS μίλησε και η Δήμητρα Τσίτση, εγκληματολόγος και κοινωνιολόγος.

«Το μαχαίρι δηλώνει μίσος. Εγώ νομίζω πως είναι προμελετημένο έγκλημα. Πέρα από το κλειδί, ο δράστης δεν άφησε ίχνη. Πιστεύω πως η αστυνομία πρέπει να κοιτάξει το στενό περιβάλλον της 63χρονης».

Η 63χρονη δέχτηκε 5 μαχαιριές στον αυχένα

Η γυναίκα, που εντοπίστηκε δολοφονημένη από οικογενειακή της φίλη, δέχτηκε πέντε μαχαιριές στον αυχένα, κάτι που, σύμφωνα με το evima.gr, δεν είχε εντοπίσει αρχικά ο ιατροδικαστής και θεώρησε ότι σκοτώθηκε λόγω της πτώσης της από τις σκάλες. Πιο συγκεκριμένα, ο νεκροτόμος ήταν αυτός που εντόπισε τα τραύματα από το μαχαίρι και ενημέρωσε τον ιατροδικαστή.

Τα στοιχεία που προκρίνουν το σενάριο ότι γνωρίζονταν δολοφόνος και θύμα

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι η γυναίκα γνώριζε τον δολοφόνο της, καθώς έχουν αρκετά στοιχεία στα χέρια τους που τους οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρώτον, οι γείτονες δεν άκουσαν τον σκύλο να γαβγίζει, κάτι που έκανε όταν έβλεπε κάποιο άγνωστο άτομο, ενώ η πόρτα δεν ήταν παραβιασμένη, κάτι που σημαίνει ότι είτε το θύμα άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο είτε ο δράστης γνώριζε πού ήταν το δεύτερο κλειδί το οποίο είχαν μητέρα και κόρη για να ανοίγουν την πόρτα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, ο δράστης φαίνεται ότι γνώριζε καλά πώς να κινηθεί στον χώρο και βρήκε αμέσως τα 7.000 ευρώ που ήταν κρυμμένα στην ντουλάπα της κόρης του θύματος.

Να σημειωθεί ότι η κόρη της 63χρονης είχε βάλει γυναίκα να την προσέχει, η οποία όμως απουσίαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι ισχυρίζεται η κόρη της 63χρονης

Συντετριμμένη είναι η κόρη της γυναίκας που δολοφονήθηκε άγρια, περιμένοντας κι αυτή να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Ήμουν στην αστυνομία, στα γραφεία και άκουσα ότι ο ιατροδικαστής σε πρώτη φάση δεν είδε κάτι και έμαθα χθες ότι όντως δεν την έψαξε. Εγώ εκείνη την ημέρα όταν ήρθα στο σπίτι την είχαν πάρει δεν είδα τίποτα», είπε αρχικά στο MEGA και πρόσθεσε:

«Ξέρω ότι τα κλειδιά ήταν στη γλάστρα, εκεί που τα είχα αφήσει, εκεί τα βρήκε η κοπέλα που την πρόσεχε και μπήκε στο σπίτι. Από την αρχή λέω ότι είναι ξένοι, που πήδηξαν από το μπαλκόνι. Η κοπέλα που την πρόσεχε είναι μία κοπέλα που μένει εδώ κοντά στο σπίτι μας και ερχόταν εδώ και την πρόσεχε όταν εγώ ήμουν στη δουλειά. Η μητέρα μου είχε δύναμη στα χέρια, με το πι ήταν το τελευταίο μήνα. Έκανε ασκήσεις για να μπορεί να στηρίζεται, να σηκώνεται όταν δεν ήμουν εκεί να της δίνω το χέρι. Ήταν περισσότερο ψυχολογικό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr