Χαλκίδα: Τον έπιασαν με τα λεφτά στα χέρια – Τα «έπαιρνε» δημόσιος υπάλληλος
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Τον έπιασαν με τα λεφτά στα χέρια – Τα «έπαιρνε» δημόσιος υπάλληλος

Διπλή σύλληψη στη Χαλκίδα καθώς δημόσιος υπάλληλος χρηματιζόταν για να κάνει τα στραβά μάτια σε παραβάσεις.

Ένας ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ στη Χαλκίδα προχώρησε σε καταγγελία για δημόσιο υπάλληλο, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος χρηματιζόταν για να κάνει τα στραβά μάτια σε διάφορες παραβάσεις. Μετά την καταγγελία, η Αστυνομία με προσημειωμένα χαρτονομίσματα έστησε παγίδα στον δημόσιο υπάλληλο και σε έναν ακόμα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν αμφότεροι.

Το σχετικό δελτίο Τύπου, αναφέρει: «Από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος υπάλληλου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου, καθώς και σε βάρος ημεδαπού συνεργού του για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προηγήθηκε καταγγελία ιδιοκτήτη Κ.Τ.Ε.Ο., σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος υπάλληλος ζήτησε το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ, ως αθέμιτο ωφέλημα για παράλειψη παραβάσεων, που τυχόν θα διαπιστώνονται σε ελεγχόμενα οχήματα, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, βραδινές ώρες της                 χθες (26-09-2023) στην περιοχή της Χαλκίδας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης και μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού του υπαλλήλου από τον ιδιοκτήτη του Κ.Τ.Ε.Ο., το οποίο ακολούθως παρέδωσε στο συνεργό του.

Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Χαλκίδας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr