Χιόνια στην Εύβοια: Μαγεύουν οι πρώτες λευκές εικόνες
Ειδησεις ευβοια

Χιόνια στην Εύβοια: Μαγεύουν οι πρώτες λευκές εικόνες

Πλήθος κόσμου έσπευσε σήμερα στα βουνά της Εύβοιας για να φωτογραφίσει το πρώτο χιόνι

Λευκές μαγικές εικόνες χάρισαν στους Ευβοιώτες τα πρώτα χιόνια που έπεσαν χθες το πρωί στην Εύβοια και συγκεκριμένα στα ορεινά του Νομού.

Τις πρώτες νιφάδες χιονιού όπως ήταν αναμενόμενο δέχτηκε η «χιονομάνα» της Εύβοιας που φυσικά δεν είναι άλλη από την Δίρφυ. Πλήθος κόσμου σήμερα έσπευσε στο βουνό για να φωτογραφίσει το πρώτο χιόνι.

Η Δίρφυς φυσικά και η Σέτα καλοδέχτηκαν το πρώτο χιόνι που ευτυχώς πάντως δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα. Αρκετό χιόνι που φτάνει το ένα μέτρο στο καταφύγιο της Δίρφυς χαρίζει μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες.

Η οροσειρά της Δίρφυς αποτελεί το υψηλότερο νησιωτικό βουνό, με την κορυφή Δίρφη να φτάνει στα 1170 μέτρα. Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, το βουνό της Δίρφυς στην Εύβοια, είναι μια εξαιρετική επιλογή για εκδρομήπεζοπορία, ορειβασία και παιχνίδια στο χιόνι.

Λόγω της γεωγραφικής της θέση η Δίρφυς, όπως και ολόκληρο το νησί της Εύβοιας, αντιμετωπίζει έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες το χιόνι είναι πυκνό και η δεσπόζουσα κορυφή Δίρφη μοιάζει πιο ελκυστική.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr