Ειδησεις ευβοια

Δεκαπενταύγουστος- Εύβοια: Το έθιμο με το στιφάδο της Παναγίας- Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στον Οξύλιθο

Όπως είναι γνωστό, ο Δεκαπενταύγουστος τιμάται με ιδιαιτέρως ξακουστά έθιμα στην Εύβοια και ειδικά στο χωριό Οξύλιθος στο οποίο και παρασκευάζεται σε μεγάλες ποσότητες για να διανεμηθεί την ημέρα της γιορτής, το περίφημο "στιφάδο της Παναγίας"
Δεκαπενταύγουστος- Εύβοια: Το έθιμο με το στιφάδο της Παναγίας- Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στον Οξύλιθο

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες για τον Δεκαπενταύγουστο, στον Οξύλιθο Ευβοίας, με το χωριό να έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα το πρόγραμμα για τον φετινό εορτασμό της Παναγίας.

Όπως είναι γνωστό, το “Πάσχα του Καλοκαιριού” τιμάται με ιδιαιτέρως ξακουστά έθιμα στο χωριό Οξύλιθος με ντόπιους και, όχι μόνο, ενδεικτικά να γνωρίζουν μεταξύ άλλων και για το περίφημο εορταστικό έδεσμα που παρασκευάζεται στον τόπο τον Δεκαπενταύγουστο, και είναι το “στιφάδο της Παναγίας”.

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στην προετοιμασία του εν λόγω φαγητού που ως είθισται , παρασκευάζεται σε μεγάλες ποσότητες για να διανεμηθεί την ημέρα της γιορτής.

“Το εκκλησιαστικό συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων Οξυλίθου Ευβοίας, σάς καλούν να συμπανηγυρίσουμε, στις λατρευτικές εκδηλώσεις, προς τιμήν της Παναγίας, στον Οξύλιθο” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας τους πολίτες να έρθουν για να προσευχηθούν όλοι μαζί εκεί.

“Βοήθειά μα η Παναγία” τονίζει η ανακοίνωση με τον εφημέριο Γεώργιο Νάνο να δίνει τις ευχές του στους πολίτες.

Σημειώνεται πως εφέτος για τους εορτασμούς της Παναγίας στο χωριό,  δεν θα τυπωθούν αφίσες, κι ούτε θα σταλούν ταχυδρομικά ιδιαίτερες προσκλήσεις, για οικονομικούς και οικολογικούς λόγους για αυτό όπως τονίζεται η ανάρτηση είναι σημαντικό να κοινοποιηθεί στα μέσα δικτύωσης όσο περισσότερο γίνεται.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ