Έφτασε στην Εύβοια το ιερό λείψανο της Αγίας Φωτεινής – Εικόνες και βίντεο
Ειδησεις ευβοια

Έφτασε στην Εύβοια το ιερό λείψανο της Αγίας Φωτεινής – Εικόνες και βίντεο

Ρίγη συγκίνησης στην υποδοχή του ιερού λείψανο της Αγίας Φωτεινής που έφτασε στην Εύβοια.

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το ιερό λείψανο της Αγίας Φωτεινής, το βράδυ της Παρασκευής 12 Απριλίου στην Εύβοια.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του αδιαφθόρου ποδός της Αγίας ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους και πρόκειται να παραμείνει έως την Κυριακή 14 Απριλίου.

Πλήθος πιστών βρέθηκε στην υποδοχή και τη λιτανεία

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει:

Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου

Ώρα 7π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 12μ. Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Αγίας Φωτεινής.

Ώρα 5:30μ.μ. Αναστάσιμος Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερό Ευχέλαιο.

Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννου

Ώρα 7π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου.

Η ιστορική εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Εύβοια

Σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από τη Χαλκίδα, βρίσκεται ένα γραφικό ορεινό χωριό, τα Καμπιά. Σήμα κατατεθέν της περιοχής είναι η εκκλησία της Αγίας Κυριακής, ένας ναός χτισμένος σε μία σπηλιά.

Η ιστορία αναφέρει ότι οι κάτοικοι της περιοχής βρήκαν στο συγκεκριμένο σημείο την εικόνα της Αγίας Κυριακής και έτσι αποφάσισαν να χτίσουν εκεί ακριβώς και την εκκλησία. Το σπηλαιώδες εσωτερικό της κεντρίζει τα βλέμματα, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό. Μάλιστα, μέσα στην εκκλησία φαίνεται να έχουν διατηρηθεί οι πλαγιές του βουνού καθώς και η φυσική πηγή που τροφοδοτεί με νερό το ρέμα.

Ακόμα, ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι επί τουρκοκρατίας και συγκεκριμένα το 1521, στην περιοχή υπήρχαν τρία σπίτια και ένας νερόμυλος, σήμερα όμως κανένα απ’ αυτά δε σώζονται.

Το χωριό Καμπιά

Πέστροφα και φάβα είναι τα δύο πιάτα για τα οποία φημίζονται τα Καμπιά Ευβοίας, αφού στην ευρύτερη περιοχή τα ιχθυοτροφεία παράγουν άφθονα ψάρια. Στα κάτω Καμπιά, ο επισκέπτης θα μπορέσει να δει έναν εγκαταλελειμμένο οικισμό με σπίτια που χρονολογούνται προ 300 ετών.

Αναρρίχηση, πεζοπορία, βόλτα στα στενά του χωριού αλλά και ένας παραδοσιακός καφές στο καφενείο στην πλατεία, είναι ορισμένες από τις επιλογές που έχει ο επισκέπτης που θα βρεθεί στα Καμπιά. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό πολύ κοντά από την Αθήνα, τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το χειμώνα, αφού το κλίμα είναι ιδανικό για να μπορέσεις να απολαύσεις τη σύντομη αυτή εξόρμηση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr