Ειδησεις ευβοια

Ένα χρόνο μετά την πύρινη κόλαση στην Βόρεια Εύβοια: Οι πληγές παραμένουν ανοικτές

Αποτιμήσεις και σχόλια στο περιθώριο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το ξέσπασμα των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Εύβοια
Ένα χρόνο μετά την πύρινη κόλαση στην Βόρεια Εύβοια: Οι πληγές παραμένουν ανοικτές

Σήμερα ένα χρόνο μετά οι πληγές παραμένουν ανοικτές στην Βόρεια Εύβοια.

Aυτό εκτιμά ο Δημήτρης Κατσούλης, δικηγόρος και πρώην Δήμαρχος Αυλωναρίου στο περιθώριο της “μαύρης επετείου” από το ξέσπασμα των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί.

Πέρασε ένας χρόνος από την καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας. Η κρατική ανικανότητα και κυρίως η πλήρης αποτυχία του λεγόμενου δήθεν “επιτελικού κράτους” στην Πολιτική Προστασία δεν έχει οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικότερου συστήματος αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών. Το ίδιο δόγμα της καταστροφής εφαρμόζεται και φέτος στις μεγάλες πυρκαγιές. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδόμησε και περιθωριοποίησε τους Δήμους και την Περιφέρεια αναδεικνύοντας την κατ΄αυτήν ανικανότητα των κομματικών στελεχών της που θητεύουν στους αυτοδιοικητικούς θώκους, και παρέδωσε την δήθεν αποκατάσταση στους χορηγούς του Διαζώματος.  Σήμερα ένα χρόνο μετά οι πληγές παραμένουν ανοικτές και η Βόρεια Εύβοια δεν έχει και δεν συμμετέχει σε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης. Ανοχύρωτα ασφαλώς κα τα Δάση της Κεντρικής. Θα περιμένουμε αυτές τις ημέρες της πρώτης μαύρης επετείου τον απολογισμό των Αρχών και της πραγματικής τοπικής κοινωνίας. Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε“, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ