Εύβοια: Aίτημα για χρηματοδότηση του ΟΛΝΕ με 500.000 ευρώ
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Aίτημα για χρηματοδότηση του ΟΛΝΕ με 500.000 ευρώ

Αίτημα για χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2022 για την εκτέλεση 5 έργων μικρής κλίμακας που αναμφισβήτητα είναι πολύ σημαντικά για την Εύβοια

Τη χρηματοδότηση του ΟΛΝΕ με 500.000 ΕΥΡΩ ζήτησε ο βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Ζεμπίλης από τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Αναλυτικότερα, Βασικό αντικείμενο της συζήτησης, στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης, αποτέλεσε η ενίσχυση του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας Α.Ε. (ΟΛΝΕ Α.Ε.), προκειμένου να υλοποιήσει έργα εκσυγχρονισμού και αναπλάσεων σε λιμενικές εγκαταστάσεις και χερσαίες ζώνες λιμένων.

Ειδικότερα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε τη χρηματοδότηση του ΟΛΝΕ Α.Ε. με 500.000 ΕΥΡΩ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2022 για την εκτέλεση 5 έργων μικρής κλίμακας, υπογραμμίζοντας ότι η «η διοίκηση του ΟΛΝΕ σε δύσκολες συνθήκες έχει καταφέρει να υλοποιήσει και έχει προγραμματίσει σημαντικές παρεμβάσεις και χρειάζεται οικονομική στήριξη».

Επίσης, συζητήθηκε η χρηματοδότηση της άγονης γραμμής ΚΥΜΗ-ΜΕΣΤΑ Χίου-ΣΙΓΡΙ Λέσβου. Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής είχε χαρακτηρίσει, μέσω του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), ως άγονη την γραμμή ΚΥΜΗ-ΜΕΣΤΑ Χίου-ΣΙΓΡΙ Λέσβου, η οποία χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 2.322.000 ΕΥΡΩ.

Η συγκεκριμένη απόφαση προέβλεπε 2 δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2022.

Ωστόσο, λόγω της ραγδαίας αύξησης της τιμής των καυσίμων εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία η γραμμή δεν ξεκίνησε.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από τον αρμόδιο Γ.Γ. κ. Κυριαζόπουλο να επαναληφθεί η δέσμευση χρηματοδότησης της συγκεκριμένης άγονης γραμμής και στο ΠΔΕ του 2023, ώστε να τεθεί σε λειτουργία τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος συμφώνησε με τον Βουλευτή Ευβοίας και δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματά του και να απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr