Εύβοια: Έβαλαν «φρένο» στα καλώδια υπερ-υψηλής τάσης
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Έβαλαν «φρένο» στα καλώδια υπερ-υψηλής τάσης

Εύβοια: Την πρώτη τους νίκη πέτυχαν οι κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούσαν έντονα για την τοποθέτηση υπόγειων καλωδίων υπερ-υψηλής τάσης.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις κατοίκων στην Εύβοια, για την τοποθέτηση υπόγειων καλωδίων υπερ-υψηλής τάσης. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του Μύτικα αντέδρασαν και δημιούργησαν επιτροπή αγώνα, κυνηγώντας με κάθε νόμιμο τρόπο την ακύρωση του έργου, το οποίο είχε ήδη ξεκινήσει. Μια πρώτη νίκη, ήρθε με την απόφαση από το Εφετείο Πειραιά το οποίο διέταξε αναστολή των εργασιών.

Η απόφαση στάλθηκε στην ανάδοχο εταιρεία του έργου με κάθε επισημότητα από τον δήμο Χαλκιδέων, και πλέον τα έργα έχουν σταματήσει. Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν με δική τους επιστολή προς τη δήμαρχο, Έλενα Βάκα, να σταθεί στο πλευρό τους.

«Παρακαλούμε θερμά τον Δήμο Χαλκιδέων όπως σταθεί έμπρακτα στο πλευρό μας υπερασπιζόμενος το δικαίωμα μας στην ΥΓΕΊΑ όπως ανακαλέσει δια παντός την Άδεια Τομής και παύσει πάσα εργασία επί της οδού Μύτικα», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Υπάρχει άλλωστε η εναλλακτική όδευση στο ποτάμι από το 2013. Σας καλούμε να σεβαστείτε το δικαίωμα μας για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή… Σας ευχαριστούμε»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr