Εύβοια: Για πόσο καιρό κλείνει το παραλιακό μέτωπο Ροβιές – Ήλια – Αιδηψός
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Για πόσο καιρό κλείνει το παραλιακό μέτωπο Ροβιές – Ήλια – Αιδηψός

Στο παραλιακό μέτωπο στην Εύβοια αναμένεται να ολοκληρωθούν εργασίες προϋπολογισμού 12εκ.ευρω

«Στα κάγκελα» βρίσκονται οι πολίτες και οι επιχειρηματίες επί του παραλιακού μετώπου Ροβιές – Ήλια – Αιδηψός στην Εύβοια αφού μέχρι να ολοκληρωθούν τα σημαντικά έργα που έχουν ξεκινήσει στο σημείο δεν υπάρχει η δυνατότητα κίνησης και αξιοποίσης της περιοχής με τον αποκλεισμό να οδηγεί σε κοινωνικοοικονομικό «στενωπό» στο πικ της τουριστικής περιόδου.

Την απόφαση να παραμείνει κλειστό την Άνοιξη αλλά και όλο το Καλοκαίρι το παραλιακό οδικό μέτωπο με γνώμονα την πλήρη ασφάλεια, επεσήμανε η Περιφερειακή Αρχή και οι μηχανικοί της εργοληπτικής εταιρείας σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό.

Οι πολίτες ζητούν διάνοιξη του έστω και για κάποιες ώρες ενώ παράλια τονίζουν την αναγκαιότητα αποτελεσματικής ακτοπλοϊκής γραμμής για τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Ροβιών, η οποία δεν έχει πρόσβαση προς Αρκίτσα, καθότι μεσολαβούν τα κατολισθητικά φαινόμενα των Ηλίων.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιστιαίας Αιδηψού, κος Παπασωτηρίου μάλιστα πρότεινε την επιδότηση των επαγγελματιών για απώλεια εισοδήματος.

Στο παραλιακό μέτωπο αναμένεται να ολοκληρωθούν εργασίες προϋπολογισμού 12εκ.ευρω που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με την εταιρεία που ανέλαβε το έργο, πρόκειται για το πιο εγχείρημα που έχει κληθεί μέχρι σήμερα να φέρει εις πέρας καθώς η ποικιλομορφία του εδάφους σε συνδυασμό με την πυκνότητα των ογκόλιθων προκαλούν συνθέτουν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο τοπίο.

Στην ενημέρωση, η οπία έγινε παρουσία πολιτών, αρμοδίων και τοπικών αρχών, ο  δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, αφενός επεσήμανε την ταλαιπωρία των πολιτών που κινούνται πια από την εναλλακτική διαδρομή Βουτάς – Ροβιές.

Ζήτησε ολοκλήρωση του έργου εντός των δύο ετών του χρονοδιαγράμματος και πύκνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Κελαϊδίτης, από την πλευρά του δήλωσε μεταξύ άλλων πως στόχος της Περιφέρειας και του εργολάβου είναι να προχωρήσουν οι εργασίες σε τέτοιο βαθμό ώστε ο δρόμος να ανοίξει για το καλοκαίρι του ’25.

Ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Σταμούλος, από το δήμο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας, τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου αλλά και την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσεων για να ανοίξει ο δρόμος.

Πρόσθεσε μάλιστα πως αν ο φετινός χειμώνας ήταν βαρύς, τότε ο δρόμος από τα Βουτά, θα είχε καταστραφεί.

Στην κατάμεστη αίθουσα πολιτισμού “Μελίνα Μερκούρη” των Λουτρών Αιδηψού πραγματοποιήθηκε  στις 22/2 το μεσημέρι ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με αντικείμενο την παρουσίαση και εξέλιξη του έργου «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων της οδού Ροβιές-Ήλια-Λουτρά Αιδηψού».

Ένα από τα πιο σπουδαία έργα που έχουν τεθεί σε επίπεδο υλοποίησης στην επικράτεια του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού βρίσκεται σε εξέλιξη, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Από τον Οκτώβρη του 2023 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε το κλείσιμο του δρόμου Λ. Αιδηψού – Ήλια – Ροβιές και παράλληλα την έναρξη των εργασιών, με το χρονοδιάγραμμα να αναφέρει χρόνο παράδοσής του τα τέλη του 2025.

Ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Σταμούλος με παρέμβαση του στη χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση για την πορεία των έργων στην περιοχή, μεταξύ άλλων ζήτησε από τους αρμόδιους να βρεθεί λύση προκειμένου να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος. Να βρεθεί μία φόρμουλα έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος που είναι κλειστός από το 2023.

Δείτε τι είπε ο Γιώργος Σταμούλος

Κάτοικοι των Ηλίων, της ευρύτερης Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού και επαγγελματίες από όλη την επικράτεια του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού κατέκλυσαν την αίθουσα, ώστε να ενημερωθούν για την πορεία του εργοταξίου και να εκφράσουν την αγωνία και τους προβληματισμούς τους.

Τον πρώτο χαιρετισμό της ενημερωτικής εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, ο οποίος έδωσε στη συνέχεια το λόγο στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και ακολούθως στον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δημήτρη Βουρδάνο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr