Εύβοια: «Καμπανάκι» Τσαπουρνιώτη για το νερό – «Κινδυνεύει να καταστραφεί η τοπική κοινωνία» (vid)
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Καμπανάκι» Τσαπουρνιώτη για το νερό – «Κινδυνεύει να καταστραφεί η τοπική κοινωνία» (vid)

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης η ένταξη του νερού στη ρυθμιστική αρχή ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του.

Καμπανάκι για την ιδιωτικοποίηση του νερού έκρουσε κατά την διάρκειας της συνεδρίασης της ΠΕΔ  Στερεάς Ελλάδας ο δήμαρχος Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Στο Δίστομο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί του Σαββάτου 18 Μαρτίου η συνεδρίαση και η Εύβοια έχει δυνατή εκπροσώπηση.

Παρόντες είναι οι δήμαρχοι Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, η Μαρία Βερούχη Λεμονιά και η Τζοβάννα Γκόγκου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης η ένταξη του νερού στη ρυθμιστική αρχή ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του.

Αυτό συνδέεται με την προσπάθεια που γίνεται αυτές τις μέρες νομοθετικά για συγχώνευση των ΔΕΥΑ των Δήμων ανά περιφερειακή ενότητα.

Πρέπει να αντιδράσουμε είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Ζήτησε ωστόσο να παρθεί ψήφισμα για να το στείλουν στην ΚΕΔΕ

Δείτε τι δήλωσε στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας ζήτησε να μπει ως έκτακτο θέμα στην συνεδρίαση το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το νερό. «Πρέπει να αντιδράσουμε για το ζήτημα του νερού, είδαμε τι έγινε με την ενέργεια. Εάν οι μικρές ΔΕΥΑ αυτές συγχωνευτούν με τις μεγάλες, ποιο θα είναι το όφελος αυτών; Γίνεται προσπάθεια να καταστραφούν οι τοπικές κοινωνίες, εάν υπάρχει ζημιά σε απομακρυσμένο χωριό το χωριό θα μένει δέκα μέρες χωρίς νερό. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΟΤΕ. Τα προβλήματα που είχαμε με τις φωτιές ακόμα δεν έχουν λυθεί. Πρέπει η ΚΕΔΕ να αντιδράσει άμεσα για το θέμα του νερού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

«Υπάρχουν ήδη μελέτες που λένε πως 2035 θα υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα ειδικά για την χώρα μας λειψυδρίας, το πόσιμο το νερό θα είναι δυσεύρετο, αυτό τι σημαίνει, ότι γίνεται μια προετοιμασία από τώρα για μετά από δέκα χρόνια, δηλαδή θα πάνε να περάσουν την νομοθεσία πριν προκύψει το πρόβλημα», τόνισε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr