Εύβοια: Κάτοικοι βάζουν «μπλόκο» στις ανεμογεννήτριες – Δείτε σε ποιο βουνό
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Κάτοικοι βάζουν «μπλόκο» στις ανεμογεννήτριες – Δείτε σε ποιο βουνό

Δείτε τί συζητήθηκε στην ενημέρωση των κατοίκων.
Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, μια ημέρα πριν την παγκόσμια ημέρα των βουνών, στο χωριό Στρόπωνες, σχετικά με την υπόθεση υπεράσπισης της περιοχής που εκδικάστηκε στο συμβούλιο της επικρατείας στις 8 Νοεμβρίου.
Αναλύθηκε τι έγινε στο δικαστήριο πως προετοιμάστηκαν οι σύλλογοι με αγώνα πολλών ετών για να τεκμηριώσουν τα επιχειρήματα υπεράσπισης της περιοχής με βοήθεια από επιστημονικούς φορείς και τεκμηριωμένες τεχνικές μελέτες όπως και την καλύτερη δυνατή νομική εκπροσώπηση.

Πότε θα παρθεί η απόφαση

Η απόφαση αναμένεται με το νέο έτος τουλάχιστον τρεις μήνες μετά τις 29 Νοεμβρίου που ήταν και η τελική ημερομηνία με διαδικαστικές ενέργειες από τους προσφεύγοντες. Εσφαλμένα δόθηκε η εντύπωση από δημοσιεύματα ότι η απόφαση έχει ήδη ανακοινωθεί.

Γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο χωριό;

Γιατί είναι από τις περιοχές που θίγονται περισσότερο με καταστροφή από την βιομηχανοποιήση των βουνών ψηλά.
Μίλησαν οι βασικοί προσφεύγοντες, πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας Αναστάσιος Μπαλτάς και η πρόεδρος του Φυσιολατρικού της Στενής Βάσω Μελά.
Αναλύθηκε επίσης ποιος ήταν ο ρόλος των εμπλεκόμενων δήμων όπως και την περιφέρειας και των βουλευτών του νησιού στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr