Εύβοια: Κλείνει κεντρικός δρόμος όλο το καλοκαίρι
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Κλείνει κεντρικός δρόμος όλο το καλοκαίρι

Τα προβλήματα που προκύπτουν στο περιθώριου του σπουδαίου, για την Εύβοια, έργου και οι αντιδράσεις των πολιτών

Κλειστό θα μείνει την Άνοιξη αλλά και όλο το Καλοκαίρι το παραλιακό οδικό μέτωπο Ροβιές – Ήλια – Αιδηψός στην Εύβοια μέχρι να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα για την πλήρη ασφάλεια των πολιτών που κινούνται σε αυτό, επεσήμανε η Περιφερειακή Αρχή και οι μηχανικοί της εργοληπτικής εταιρείας σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό.

Στο παραλιακό μέτωπο αναμένεται να ολοκληρωθούν εργασίες προϋπολογισμού 12εκ.ευρω που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με την εταιρεία που ανέλαβε το έργο, πρόκειται για το πιο εγχείρημα που έχει κληθεί μέχρι σήμερα να φέρει εις πέρας καθώς η ποικιλομορφία του εδάφους σε συνδυασμό με την πυκνότητα των ογκόλιθων προκαλούν συνθέτουν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο τοπίο.

Στην ενημέρωση, η οπία έγινε παρουσία πολιτών, αρμοδίων και τοπικών αρχών, ο  δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, αφενός επεσήμανε την ταλαιπωρία των πολιτών που κινούνται πια από την εναλλακτική διαδρομή Βουτάς – Ροβιές.

Ζήτησε ολοκλήρωση του έργου εντός των δύο ετών του χρονοδιαγράμματος και πύκνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Κελαϊδίτης, από την πλευρά του δήλωσε μεταξύ άλλων πως στόχος της Περιφέρειας και του εργολάβου είναι να προχωρήσουν οι εργασίες σε τέτοιο βαθμό ώστε ο δρόμος να ανοίξει για το καλοκαίρι του ’25.

Ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Σταμούλος, από το δήμο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας, τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου αλλά και την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσεων για να ανοίξει ο δρόμος.

Πρόσθεσε μάλιστα πως αν ο φετινός χειμώνας ήταν βαρύς, τότε ο δρόμος από τα Βουτά, θα είχε καταστραφεί.

Την ίδια ώρα, «στα κάγκελα» βρίσκονται οι πολίτες αφού η μη δυνατότητα αξιοποίσης του παραλιακού μετώπου και ο αποκλεισμός που αυτή συνεπάγεται οδηγεί σε κοινωνικοοικονομικό «στενωπό» στο πικ της τουριστικής περιόδου, ζητώντας την διάνοιξη του έστω και για κάποιες ώρες ενώ παράλια τονίζουν την αναγκαιότητα αποτελεσματικής ακτοπλοϊκής γραμμής για τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Ροβιών, η οποία δεν έχει πρόσβαση προς Αρκίτσα, καθότι μεσολαβούν τα κατολισθητικά φαινόμενα των Ηλίων.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τις επιχειρήσεις τους που κυριολεκτικά τίθενται σε καθεστώς φυσικού αποκλεισμού.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιστιαίας Αιδηψού, κος Παπασωτηρίου μάλιστα πρότεινε την επιδότηση των επαγγελματιών για απώλεια εισοδήματος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr