Εύβοια: Μεγάλη γιορτή στην παραλία της Αγίας Άννας – Αδελφοποιήθηκαν σύλλογοι
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Μεγάλη γιορτή στην παραλία της Αγίας Άννας – Αδελφοποιήθηκαν σύλλογοι

Η 7η Απριλίου είναι μια σημαδιακή ημέρα καθώς τότε έγινε η Απελευθέρωση της Εύβοιας από τους Τούρκους.
Σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 η τελετή Αδελφοποίησης μεταξύ της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης “Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων” και του Χορευτικού Συλλόγου της Αγίας Άννας “Νηλεύς” στην παραλία της Αγίας Άννας ( Αγκάλη).
Η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί ορόσημο, αφού η 7η Απριλίου είναι η ημέρα της Απελευθέρωσης της Εύβοιας από τους Τούρκους.
Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας ήταν το νέο Προκόπι Ευβοίας και η προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου. Σημειωτέον ότι φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου από το Προκόπι της Καππαδοκίας στο Νέο Προκόπι της Εύβοιας. Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Προκοπίου Ευβοίας από τον κ. Πρόδρομο Ενωτιάδη, πρώην Δήμαρχο Κηρέως, κάτοικο νέου Προκοπίου και απόγονο προσφύγων από το Προκόπι της Καππαδοκίας. Όλοι μας μαγευτήκαμε από τα μοναδικά κειμήλια, τα οποία έφεραν οι Πρόσφυγες από το Προκόπι της Καππαδοκίας και εκτίθενται σ’αυτόν τον όμορφο χώρο.
Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην παραλία της Αγίας Άννας όπου και πραγματοποιήθηκε από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης συμβολική Δενδροφύτευση μιας Ελιάς στο νέο λιμάνι, με την ευχή να πολλαπλασιαστούν και να ομορφίνουν την περιοχή, ώστε να γίνει το ίδιο υπέροχη όπως ήταν πριν την μεγάλη καταστροφή της πυρκαγιάς.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι των δύο Συλλόγων και οι Δημοτικές αρχές των δύο Δήμων κατέληξαν στην παραθαλάσσια ταβέρνα ” Το Μουράγιο”, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή Αδελφοποίησης.
Κατά την διάρκεια της τελετής ανταλλάχθηκαν συμβολικά δώρα και οι δυο Πρόεδροι, ο κ. Στέλιος Στυλιανού από τον Χορευτικό Σύλλογο της Αγίας Άννας ” Νηλεύς” και ο κ. Κώστας Λώλης από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, έκαναν λόγο για την σπουδαιότητα του γεγονότος.
Με αυτή την κίνηση μπήκαν οι βάσεις, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, την πραγματοποίηση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και την ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των ανθρώπων των δύο Συλλόγων.

Χαιρετισμοί

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, ο οποίος πραγματοποιούσε σημαντική και τιμητική επίσκεψη στην Αμερική για τον εορτασμό των 203 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Τουρκικό ζυγό, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού Αργυρούπολης και πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης κ. Γιάννης Τσαρπαλής, τονίζοντας την σπουδαιότητα της Αδελφοποίησης των δυο Συλλόγων.
Ο Δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιωτης χαιρέτησε την εκδήλωση και τόνισε τους δεσμούς που συνδέουν τους δύο Δήμους, την πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Κωνσταντάτο και εξέφρασε την χαρά του για την Αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων.

Ποιοι συμμετείχαν στην εκδήλωση

Στην εκδήλωση συμμετείχαν από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης ο κ. Τζιάλλας Μιχάλης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Γ’ Ηλικίας, ο κ. Λάζαρος Τογρίδης Εντεταλμένος Σύμβουλος της “Εύρυθμης Λειτουργίας της Πόλης” και η κ. Αναστασία Ευαγγέλου, Συμπαράστασης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης.
Από τον Δήμο Μαντουδίου -Λίμνης-Αγίας Άννας παρευρέθηκε εκτός του Δήμαρχου, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Οργάνωσης, Ηλεκτροφωτισμού και Εξοικονόμησης Ενέργειας κ. Άγγελος Κωνσταντινάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ευμορφία Πασχαλίδη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγγελική Ανδρέου και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Άννας κ. Ματίνα Γεωργάκαινα.
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη των Χορευτικών Ομάδων της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης που συμμετείχαν στην Αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας, που στήριξαν την όλη διαδικασία. Από το Δ.Σ. το παρόν έδωσαν εκτός του Προέδρου, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Γούλας, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Καπλάνης, η Γραμματέας κ. Μίνα Παπαευαγγέλου, η Ειδική Γραμματέας κ. Αναστασία Ευαγγέλου.
Το παρόν έδωσε ο επίτιμος Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης κ. Γιώργος Κωτσαντής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr